Xavi, Iniesta, Silva és Villa még a lengyel kaput rohamozza

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 16:38
null
Villa (a földön) megőrizte a helyét a kezdőben, míg Piqué beverekedte magát (Fotó: Action Images)
A 2008-as Európa-bajnokságon aranyérmes spanyol labdarúgó-válogatott alapcsapatából nem kevesebb mint nyolc játékos ezúttal is jó eséllyel pályázik a kezdőbe. A kilencedik a sérült Fernando Torres lenne, ő azonban csereként csupán pár percre számíthat a gárda utolsó vb-felkészülési mérkőzésén, kedd este Murciában.

Spanyolország két találkozót játszott már a közvetlen vb-felkészülés jegyében. Innsbruckban Szaúd-Arábiát (3–2) és Dél-Koreát (1–0) is egygólos különbséggel győztek le.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Amíg azonban Ausztriában esőben és nyolc Celsius-fokban játszhatott a vb egyik nagy favoritja, addig kedd este a 22 órai kezdés ellenére is harminc fokra számíthat. Mielőtt megérkezne majd a dél-afrikai télbe...

A korábbi két összecsapással ellentétben Vicente del Bosque szövetségi kapitány ezúttal nem kísérletezget és pihentet senkit, a lehető legerősebb összeállításban szerepelteti csapatát. Az egyetlen kérdőjel Fernando Torres szerepeltetése, aki április közepén szenvedett súlyos sérülést, amely még a vb-részvételét is megkérdőjelezte. A szakmai stáb azonban bizalmat szavazott neki, a keretorvosok pedig hétfőn zöld jelzést adtak: Torres csereként néhány percet már pályán tölthet kedd este.

Kiesésével nem került be új támadó a kezdőbe, hanem szerkezeti átalakítás történt: Del Bosque inkább a középpálya védelmét erősítette meg.

Amíg az Eb-n az amúgy jobb oldali középpályás Marcos Senna szűrőként való bevetése telitalálatnak bizonyult Luís Aragonés részéről, addig utódja, Del Bosque helyet szorított a kezdőben az általa régóta favorizált Xabi Alonsónak, aki mellett Sergio Busquets kaphat szerepet. A Villarreal 34 éves, honosított brazil középpályása, Marcos Senna már a szűkített keretbe sem került be.

Ott van ugyanakkor Carlos Marchena, a Valencia középső védője, akit viszont a kezdőből szorított ki Gerard Piqué.

TERVEZETT SPANYOL KEZDŐ
A LENGYELEK ELLEN
 

SPANYOLORSZÁG: Iker Casillas – Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Arbeloa vagy Capdevila – Busquets, Xabi Alonso – Iniesta, Xavi, David Silva – Villa.

A többiek az állandóságot képviselik, így a kapuban Iker Casillas, a védelemben Sergio Ramos és Carles Puyol. A balhátvéd helyén egyelőre kérdőjeles Joan Capdevila helye, a Villarreal futballistáját a Real Madrid alkalmazásában álló Álvaro Arbeloa ültetheti képletesen a cserepadra.

A támadásokért viszont továbbra is az Andrés Iniesta, Xavi Hernández, David Silva és David Villa szekció lesz felelős.

Jelen állás szerint ahogyan a két évvel ezelőtti kontinensbajnokságon, úgy a vb-n is kispadozik Cesc Fabregas, az együttes egyik legnagyobb klasszisa.

A spanyolok a lengyelek ellen mindenfajta taktikai felállásukat gyakorolhatják, hiszen a pontrúgások elvégzésével megbízott Xavi, a büntetőkre kijelölt Villa, a szögletek és szabadrúgások során fejelni előreküldött Sergio Ramos és Piqué, a kipattanókra – és a távoli szabadrúgásokra – felügyelő Xabi Alonso, valamint a védelem visszazárásáig az ellenfél gyors kontráinak megakadályozásával megbízott Sergio Busquets és Carles Puyol is a kezdőben kap helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik