Vb 2010: mint mindig, Maradona a báli csapatát küldi pályára

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 15:31
Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombati sajtótájékoztatóján a dicső múlt fontosságáról, az ellenfélről és a még mindig nem teljesen egészséges Walter Samuel esetleges pótlásáról beszélt a Mexikó elleni vasárnapi világbajnoki nyolcaddöntő kapcsán.

„Amikor szűkül a döntő felé vezető út, beúszik a képbe a történelem, és biztos vagyok benne, hogy játékosaim megértették az idők szavát. Én már átéltem ezt... Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, és szívvel-lélekkel azon vagyok, hogy mindezt átadjam a srácoknak, hogy elmeséljem nekik, hogyan történtek velem a dolgok" – ismertette egyik szövetségi kapitányi feladatát Diego Maradona szombati sajtótájékoztatóján, miután kisebb show-t rendezve áttört az újságírók tömegén, hogy megölelje egykori nápolyi klubtársát, a világbajnokságon szakkommentátorként dolgozó Salvatore Bagnit.

Csapata várható összeállításáról Maradona elmondta: Walter Samuel sérülése még nem jött teljesen rendbe, és ha a védő nem lesz százszázalékos állapotban vasárnap, akkor ugyanúgy Nicolás Burdisso helyettesíti majd, ahogyan az utolsó csoportmérkőzésen is történt.

„Argentína iránt érzett tiszteletem megköveteli, hogy a pillanatnyi legjobb csapatomat küldjem pályára. A döntőben mindig is arra törekedtem, hogy a báli csapatomat szerepeltessem" – ígért közvetve gálázást a kapitány, hozzátéve: bár mélyen tiszteli a mexikóiakat, szerinte nekik is alapos okuk van a tiszteletre, ismervén Argentína futballmúltját. A mai mexikói csapatban sok olyan játékost lát, aki gondot okozhat tanítványainak, például Guille Franco, aki „ha nem játszik, annál jobb, mert akkor nem fognak fejelni".

Az argentin kapitány vélelmezi, hogy kollégája, Javier Aguirre a védelem közepén szerepelteti majd Rafael Márquezt, aki az uruguayiak ellen „mintha elveszett volna a középpályán".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik