Vb 2010: Maradona-féle stand up comedy a sajtótájékoztatón

Vágólapra másolva!
2010.07.02. 21:50
Diego Maradona elemében volt az argentinok mai sajtótájékoztatóján, és jó néhány poént elsütött, a jelenlévők nagy derültségére.  

Komor tekintettel, mégis jó hangulatban érkezett meg az argentinok sajtótájékoztatójára Diego Maradona, a gauchók szövetségi kapitánya. A szakember a rá váró mintegy harminc fotóst az alábbi kérdéssel üdvözölte: „Mindannyian Hollandiából jöttetek?" – arra utalva, hogy a hollandok percekkel korábban kiejtették Argentína ősi riválisát, a brazil válogatottat.

Maradona a továbbiakban is előrukkolt jó néhány poénnal, például akkor, amikor egy FIFA-alkalmazott karon fogta, hogy kicsit lassítson mondandójával. „Ha így érsz hozzám, akkor nem tudok koncentrálni" – vigyorgott Maradona, és azt sem hagyta szó nélkül, amikor az illető ismét megérintette. „Már megint hozzám értél" – figyelmeztetett az isteni Diego.

Két újságíró is áldozatul esett az argentin kapitány tréfáinak. Egyikük nagyon hosszú kérdést tett fel, Maradona pedig így vezette fel válaszát: „Még sohasem hallottam ilyen hosszú kérdést. De ennek ellenére megpróbálok válaszolni erre a regényre."

A másik sportújságírót felismerte Maradona a korábbi sajtótájékoztatókról, és hivatalosan megtette az argentinok kabalájának. „Te minden sajtótájékoztatónkon ott vagy – úgy tűnik, szerencsét hozol nekünk. Ugye, holnap is eljössz?" – invitálta az újságírót Maradona, aki mondandója végén költői húrokat pengetett.

„Minden nap mosollyal az arcunkon szeretnénk ébredni. Ez a célunk, ezt szeretnénk egész Argentínának, az egész országnak – mondta a kapitány, majd visszatért a földre. – További szép estét mindenkinek. Most megyek, eszem valamit."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik