Vb 2010: Joachim Löw oroszlánok közé vitte a német válogatottat

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 06:46
Egy oroszlánparkban tett látogatást a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon szereplő német válogatott.
„Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy az összes játékosunk egészségesen tért vissza, és egyikük sem vált az állatok áldozatává" – viccelődött Joachim Löw, a csapat szövetségi kapitánya, akinek neve „majdnem” oroszlánt (Löwe) jelent.


A német együttes vasárnap a nyolcaddöntőben az angolokkal találkozik, akiket gyakran emlegetnek „háromoroszlánosokként".
A német együttes vasárnap a nyolcaddöntőben az angolokkal találkozik, akiket gyakran emlegetnek „háromoroszlánosokként".

Az összecsapást az angol sajtóban a második világháborúval állították párhuzamba, amiről Löw azt mondta, hogy ezt ideje elfelejteni, hiszen 2010-et írunk, amikor mindkét ország az Európai Unió tagja, és helytelen ezt az eseményt egy sportmérkőzés kapcsán felemlegetni.

Azonban nemcsak a harcmezőn, hanem a futballpályán is legendás meccseket vívott ez a két nemzet. Amikor az 1966-os vb angol sikert hozó döntőjéről, illetve 1990-es vb német továbbjutással zárult negyeddöntőjéről kérdezték Philipp Lahmot, a németek csapatkapitánya azt mondta, hogy a múltbéli eseményeknek nincs nagy jelentőségük, hiszen amikor ezek történtek, a csapat tagjai még a világra sem jöttek, illetve még kisgyermekek voltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik