Vb 2010: fehér cipő, szakáll és a kapufa megérintése - a németek babonái

Vágólapra másolva!
2010.05.29. 16:35
A német labdarúgó-válogatott szeretné története során negyedszer megnyerni a világbajnokságot. Joachim Löw csapata hazánk ellen ma játszik felkészülési mérkőzést. Néhány válogatott játékos elmondta, mi az, amit nem hagyhat ki egy mérkőzés előtt, ami talán segíthet győzni.

„A legfontosabb rituálé, ami minden mérkőzés előtt segít az, hogy egy körben áll az egész csapat. Ez óriási erőt ad nekem" – mondta Philip Lahm, a németek csapatkapitánya.

A Schalke 04 kapusa, Manuel Neuer mindegyik kapufát megérinti a kezdő sípszó előtt, a középső védő, Per Mertesacker pedig nem borotválkozik. „Ha borotválkozom, veszítek" – mondta határozottan.

A Bayern München középpályása, Bastian Schweinsteiger utolsóként szeret kiszállni a buszból és belépni a stadionba.

„A válogatottnál mindig én vagyok az utolsó, aki leszáll a buszról, és aki kifut a pályára. Ezenkívül mindig fehér cipőt viselek. Ha lenézek a lábamra, és látom a fehér cipőimet, akkor megnyugszom" – nyilatkozta Schweinsteiger.

A szövetségi kapitány, Joachim Löw a mérkőzések előtt inkább csak figyeli játékosait. „Átgondolom, mi az, amit megbeszéltünk. Utána csak nézem a játékosokat, ahogy készülődnek, ez jó érzéssel tölt el" – mondta Joachim Löw.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik