Vb 2010: Argentína kilencven percen át szuper volt - Maradona

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 23:56
Az argentin labdarúgó-válogatott 3–1-re nyert Mexikó ellen a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében, és készülhet a Németország elleni negyeddöntőre. Az argentinok szövetségi kapitánya a győztes nyolcaddöntőt követően mindenekelőtt csapata remek játékát emelte ki.

„Gratulálok a csapatomnak! Argentína kilencven percen át szuper volt. Játékosaim megtartották a labdákat, és azokat pontosan játszották meg. Nehéz mérkőzést nyertünk meg. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk, bár ezt nem könnyen igazoltuk" – fogta tőle szokatlanul rövidre Diego Maradona, de aligha kell sokat várnunk majd a bővebb folytatásra, amelyet aztán kritikusai valószínűleg nem tesznek ki az ablakba.

A szövetségi kapitány szerint játékosai szívvel-lélekkel küzdöttek a győzelemért, és a továbbjutást követően büszke lehet rájuk egész Argentína. Maradona dicsérte az ellenfelet, majd rögtön sajátját, mondván: az argentin gárda jobb, mint a mexikói. Hozzátette, alig várja, hogy megmérkőzhessen a német együttessel, amelynek már nagyon szívesen visszavágna az 1990-es, elveszített vb-döntőért.

„Pályafutásom egyik mélypontja volt az a találkozó" – mondta Maradona, aki könnyek között hagyta el a pályát húsz évvel ezelőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik