Vadonatúj selecaót akar a brazil szövetség elnöke

Vágólapra másolva!
2010.07.05. 22:55
null
Teixeira (balra) a 2002-eshez hasonló sikereket vár az újjáépített csapattól (Fotó: Action Images, archív)
Teljesen újjáépített brazil labdarúgó-válogatottat szeretne látni Ricardo Teixeira, a szövetség elnöke – a sportvezető erről a Sportv televíziós csatornának adott interjújában beszélt.

Egy vb-negyeddöntő elérése lehet siker is, no nem Brazíliában: a selecao éléről a hazaérkezés után távozott a szövetségi kapitány Dunga, utódja egyelőre nincs. Először a korábbi sikerkovács Luíz Felipe Scolarit emlegették nagy esélyesként, de a 2002-es világbajnok együttes szakvezetője jelezte: klubkötelezettségei miatt 2012-ig nem tudná átvenni a nemzeti tizenegy irányítását. Leonardo vagy Mano Menezes neve szintén felmerült.

„Még nem beszéltem a potenciális jelöltekkel, de könnyen elképzelhető, hogy valóban a sajtóban emlegetett edzők egyike lesz a kapitány. Hangsúlyozom: még nincs döntés, a legfontosabb, hogy először kidolgozzuk az új szakvezetőre váró projektet" – nyilatkozta Teixeira, aki szerint a leendő trénernek hosszú távra kell terveznie.

„Minimum ötéves tervre és hosszú távú gondolkodásra van szükség, a 2016-os, riói olimpiáig tervezünk. A csapatépítés érdekében áldozatokat is kell hozni. Az év végén már azt a selecaót szeretném a pályán látni, amelynek tagjai a 2014-es vb-n is játszhatnak. Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk a jelenlegi keret tagjairól, de csak olyan játékosokra számíthatunk, akiknek reális esélye van a 2014-es részvételre. Ez pedig fiatalítást jelent" – vázolta fel terveit az elnök, aki szerint nincs más lehetőség, új csapatot kell építeni.

„Az új szövetségi kapitánynak nem arra kell koncentrálnia, hogy augusztusban legyőzzük az Egyesült Államokat. Át kell alakítania a keretet. Nincs választásunk. Vagy építünk egy vadonatúj selecaót, vagy építünk egy vadonatúj selecaót..." – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik