Saláta Kornél: Bízom benne, hogy pályára léphetek

Vágólapra másolva!
2010.06.02. 10:07
null
Saláta Kornél (balra) a vb-szereplés kiharcolása után Dél-Afrikában is bizonyíthat
Lesz magyar játékos a labdarúgó-világbajnokságon, hiszen a szlovák szövetségi kapitány, Vladimír Weiss szűkített keretébe is bekerült Saláta Kornél, a Slovan Bratislava védője. A 25 esztendős labdarúgó érthető örömmel fogadta a hírt, s ahogy fogalmazott, nem mindennapi lehetőséget tartogathat számára a sors.
– Tulajdonképpen kissé csalódott vagyok a szlovák bajnokság alakulása miatt, mivel több gólt is szereztem, de a bajnokságot végül nem sikerült megnyernünk, így a kupagyőzelemmel kellett vigasztalódnunk – fogott elemzésbe rögtön a futballista, akit kedden késő este garamkövesdi szülői házában értünk utol. – Kedden délelőtt fél tizenegy után értesültem arról, hogy a kapitány engem is jelölt az utazó keretbe, és lassan már kezdődik a készülődés a világbajnokságra.

– Miként alakul a további programja ennek tükrében?
– Most még itthon vagyok, de szerdán már Pozsonyban találkozik a válogatott. Az is biztos, hogy június nyolcadikán indulunk Dél-Afrikába, előtte még lesz egy itthoni mérkőzésünk a szlovák fővárosban Costa Rica ellen június ötödikén.

– Apropó, felkészülési mérkőzés. Legutóbb Kamerun ellen ott volt a csapatban?
– A kispadról figyeltem a történéseket.

– Mit gondol, kaphat lehetőséget a világbajnokságon?
– Nézze, úgy gondolom, a kapitány jól ismer, hiszen másfél évig dolgoztam a keze alatt az Artmedia együttesénél, és nem véletlenül jelölt másodmagammal engem a szlovák bajnokságból a játékoskeretbe. Bízom abban, hogy pályára léphetek, másképp nem is szabad hozzáállni a jövőhöz.

– Ha már otthonában értem el, hogyan fogadták a hírt szűkebb hozzátartozói?
– A szüleim szinte jobban izgultak, mint én, s már reggel kérdezték, tudok-e már valamit. Hála istennek, délben már azt közölhettem velük, hogy utazhatok…

– Talán már a garamkövesdi főutcán is erről beszélnek?
– Igen, üdvözöltek már ezzel többen is a faluban, emellett sok üzenetet és hívást is kaptam gratuláció gyanánt, többek között az Önöknél is megfordult Mario Bozsics is minden jót kívánt. Be kell vallanom, jól esett, hogy annyian gondoltak rám a keretszűkítés kihirdetése után. Innentől kezdve már rajtam a sor, hogy ha bizonyítási alkalmat kapok Dél-Afrikában, azzal éljek is.  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik