Portugália hármat rúgott Mozambiknak

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 18:45
null
Danny (balra) góljával szerezte meg a vezetést Portugália (Fotó: Reuters)
A pénteken kezdődő világbajnokságra készülő portugál válogatott Danny egy, illetve Hugo Almeida két góljával 3–0-ra legyőzte Mozambikot felkészülési mérkőzésen.

Csupán órákkal azt követően, hogy kiderült, a Manchester United szélsője, Nani nem lehet ott a világbajnokságon, a pénteken kezdődő tornára készülő portugál válogatott elkerülte az újabb csapást.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bő két héttel ezelőtt a Zöld-foki szigetek ellen megégő (0–0) luzitánok ezúttal Mozambik válogatottjával találkoztak felkészülési mérkőzésen, és a gól nélküli első félidőt követően sima győzelmet arattak.

Carlos Queiroz szövetségi kapitány tanítványai Danny góljával szereztek vezetést: a Zenit légiósa Decótól kapott nagyszerű kiugratást, majd elegáns mozdulattal elfektette a mozambiki kapust, és a hálóba lőtt.

A mérkőzést a csereként beállt Hugo Almeida döntötte el duplájával, aki két lesipuskás-góllal vétette észre magát. Először egy szépen kijátszott támadás végén lőtt közelről a kapuba, majd egy kapusról kipattanó Ronaldo-bombát követően volt eredményes.

A győzelmet nagy megelégedéssel nyugtázta a mintegy 30 000 fős portugál szurkolótábor, akik az unalmasabb pillanatokban a már-már hírhedt vuvuzela fújásával szórakoztatták magukat. Dél-Afrikában mintegy félmillió portugál bevándorló él, ez magyarázza, hogy Cristiano Ronaldóékat ennyien buzdították a helyszínen.

Érdekesség, hogy a mozambiki válogatottban 79 percet töltött a pályán Genito, aki 2004 és 2009 között a Budapest Honvédban légióskodott.

VB 2010
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PORTUGÁLIA–MOZAMBIK 3–0 (0–0)
Johannesburg, BidVest Stadion.
Portugália: Eduardo – Miguel, R. Carvalho, Bruno Alves, Coentrao (Duda 86.) – Mendes (Pepe, 77.), Raul Meireles (Tiago, 61.), Deco (Veloso, 61.), Danny – Liédson (Almeida, a szünetben), Simao Sabrosa (C. Ronaldo, 63.). Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.
Gólszerzők: Danny (52.), Almeida (75., 83.)

 

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik