Pelé: Nem Maradonát kell hibáztatni!

Vágólapra másolva!
2010.02.23. 09:54
null
Legendák egymás között: Pelé (balra) védelmébe vette Maradonát (Fotó: Action Images - archív)
Pelé szerint nem Diego Maradonát kell azért hibáztatni, mert az argentin labdarúgó-válogatott épphogy csak kijutott az idei világbajnokságra, hanem azokat az embereket, akik kinevezték őt szövetségi kapitánynak.

Az argentin labdarúgó-válogatott játékban és eredményességben is jócskán elmarad az elvárttól azóta, hogy Diego Maradona 2008 végén átvette az irányítását. Az idei vb-re csak nagy nehézségek árán jutott ki, a közvélemény pedig nem sok jót vár a legendás futballista vezette albicelestétől a dél-afrikai seregszemlén.

Pelé szerint azonban az argentin nemzeti tizenegy bukdácsolása miatt nem Maradonát terheli a felelősség, hanem azokat az embereket, akik kinevezték őt szövetségi kapitánynak.

„A kijutással kapcsolatos problémákért nem Maradona a felelős, mivel jóformán ez az első komolyabb edzői megbízatása – vette védelmébe a brazil legenda az argentinok idolját. – Ezért Julio Grondona és azok a vezetők a hibásak, akik kinevezték őt erre a posztra."

A mexikói sajtótájékoztatón a vb esélyeseiről is szót ejtett Pelé, akinél Spanyolország, Brazília és Argentína a legnagyobb favorit.

„Európából ott vannak a spanyolok, akik megnyerték az Eb-t, Amerikából pedig Brazília, amely szerintem nagyszerű csapattal büszkélkedhet, és ott van Argentína is, majd meglátjuk, mire lesz képes" – nyilatkozta Pelé, aki elmondta még, hogy ha rajta múlna, a vb összes meccsén négy asszisztens segítené a játékvezetőket. Mindkét kapu mögé állítana egyet, hogy elkerülhetőek legyenek az olyan esetek, mint például Diego Maradonának az angolok ellen kézzel szerzett gólja 1986-ban.

Nem támogatja ugyanakkor a videobíró bevezetését, mert szerinte a szabálytalannak vélt esetek visszanézése miatti játékmegszakítással meghiúsulnának az esetleges ellentámadások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik