Messinek már nagyon hiányzik a vb-trófea

Vágólapra másolva!
2010.06.10. 08:59
null
Messi négy éve már ott volt a vb-n, azóta sokat fejlődött (Fotó: Action Images)
Lionel Messi, az argentin válogatott – és a spanyol Barcelona – aranylabdás támadója már nagyon várja a dél-afrikai világbajnokság pénteki rajtját, s egyáltalán nem érzi tehernek, hogy a közvélemény elsősorban tőle várja a harmadik vb-trófeájára 1990 óta vadászó albiceleste csúcsra juttatását. Legalábbis ez derül ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapjának adott interjújából.

– Még mindig csupán huszonkét esztendős, de már szinte mindent megnyert pályafutása során. Csak egyvalami hiányzik...
– Az viszont nagyon – vágta rá Lionel Messi, aki a dél-afrikai világbajnokság idején, június 24-én tölti be huszonharmadik életévét. – Nem én vagyok az egyedüli, akinek a világbajnoki cím megszerzése a legnagyobb álma, hiszen a labdarúgásban az tekinthető a csúcsnak.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Mint futballista, a csúcson van?
– Akkor sem válaszolnék igennel, ha így lenne. Egyébként nem így van. Rendben, remek eredményeket értem el, igen sok jó mérkőzésem volt a Barcelonában, de azért nekem is van mit tanulnom meg finomítanom a futballomon. Mindig arra törekszem, hogy a következő nap valamivel jobb legyek, mint az azt megelőzőn, mert a profi játékos szerintem csak ezt az elvet követve juthat el vagy közelítheti meg teljesítőképessége határát. A munkában hiszek.

– Határozottnak tűnik.
– Mert az vagyok.

– Vagy inkább az lett, nem? Nem is olyan régen megilletődötten kereste a szavakat a kamerák és mikrofonok sűrűjében.
– Nyilván az én esetemben sem múlnak el nyomtalanul az évek.

– Nyakunkon a világbajnokság, s az izgatottság szikrája sem mutatkozik önön.
– Abból a szempontból nincs igaza, hogy csapattársaimmal együtt már nagyon várjuk a rajtot, a mérkőzéseket, bár valóban nem görcsölök, mert nincs miért.

– Nincs? Hiszen Argentína aranyesélyesként vág neki a tornának, a közvélemény sokat vár öntől, s ne mondja, hogy ez a teher nem nyomja a vállát!
– Pedig nem nyomja. A legutóbbi világbajnokság óta négy évet öregedtem, tapasztaltabb s jobb futballista lettem, ami jelentős mértékben a klubomnak, a Barcelonának köszönhető. Ott sem ment a beilleszkedésem egyik napról a másikra, és bár az argentin válogatottban nyújtott teljesítményem kapcsán időnként elmarasztalnak, nem érzem úgy, hogy baj volna a csapatunkkal. Igen, sokat várnak tőlem, pontosan tudom, hogy meghatározó szerepet kell betöltenem az albicelestében, de ennek kapcsán felhívnám a figyelmet arra, hogy az argentin válogatott nem egyedül Lionel Messiből áll. Társaim egytől egyig ragyogó futballisták.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik