Mascherano: A vuvuzela miatt kaptunk gólt

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 18:23
null
Az argentin csapat második meccsén már kihasználta helyzeteit (Fotó: Action Images)
Az argentin válogatott a Nigéria elleni találkozót csak nehezen tudta megnyerni, ám ma délután 4–1-es sikerrel lépett át Dél-Koreán. A triplázó Gonzalo Higuaín szerint most sokkal jobb volt a helyzetkihasználás. Javier Mascherano elmondta, a vuvuzela fülsiketítő hangja miatt kaptak gólt.

Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem haragudott a dél-koreaiak gólja előtt hibázó Martín Demichelisre, sőt, úgy vélekedett, a kapott találat csak erősebbé tette csapatát.

 HIGUAÍN A 49. TRIPLÁZÓ
A világbajnokságok történetében Gonzalo Higuaín a 49. olyan játékos, aki egy meccsen legalább három gólt szerzett.

A világbajnokságok történetében eddig háromszor fordult elő, hogy argentin játékos három gólt ért el egy meccsen, Higuaín a negyedik. 1930-ban Guillermo Stábile Mexikó ellen triplázott, míg Gabriel Batistuta 1994-ben a görögöket, 1998-ban pedig a jamaicaiakat szórta meg. Legutóbb három gólt egy meccsen világbajnokságon a portugál Pedro Pauleta szerzett 2002-ben a lengyelek ellen. Az előző hat világbajnoki mesterhármasból (három gól egy meccsen) egyébként hármat az argentinok jegyeztek (Batistuta kettőt, most pedig Higuaín).    

„Dél-Korea nem volt képes arra, hogy ránk erőltesse az akaratát. Igaz, szerzett egy gólt, de nem volt képes irányítani a mérkőzés egyik szakaszát sem – nyilatkozta a 4–1-es argentin győzelemmel véget ért mérkőzés után Diego Maradona, az albiceleste szövetségi kapitánya. – Huszonhárom klasszis játékosom van, és mindegyikük készen áll arra, hogy felhúzza a mezt és dolgozzon a pályán, és ez nagyon boldoggá tesz."

Az ázsiaiak gólját megelőző Martín Demichelis-hibáról így vélekedett a szakember: „Bárkivel előfordulhat, és egyébként sem volt hatással a játékunkra. Sőt, csak erősebbek lettünk ettől. Ettől az egy hibától eltekintve Dél-Korea nem volt képes irányítani a meccset."

A dél-afrikai világbajnokság első mesterhármasát szerző Gonzalo Higuaín úgy véli, Argentína ezúttal élni tudott lehetőségeivel, nem úgy, mint Nigéria ellen.

„Jó mérkőzést zártunk. A dél-koreaiak gólja kissé szorult helyzetbe hozott minket, de tudtuk, hogy lesz még lehetőségünk, és éltünk is velük. Kemény találkozó volt, de irányítani tudtuk a meccset. Sokat birtokoltuk a labdát, és kihasználtuk a helyzeteinket, ami Nigéria ellen nem jött össze. Nagyon elégedettek vagyunk, de nem szabad visszavenni a tempóból" – mondta Higuaín.

Javier Mascherano elmondta, a vuvuzela zaja miatt kaptak gólt a találkozón, mivel Martín Demichelis nem hallotta meg, hogy szóltak neki az ázsiai játékos érkezéséről.

„Amíg a FIFA nem hoz valamilyen döntést, ugyanez fog történni. Akkora a hangzavar, hogy nem halljuk a társainkat, és ez történt Martínnal a gólnál – mondta Mascherano. – A lényeg, hogy jól játszottunk, és győztünk, valamint irányítottuk a meccset."

Sergio Agüero úgy véli, nagyon fontos siker arattak a nyolcaddöntőbe kerülés szempontjából.

„Szükségünk volt a három pontra, és Görögország ellen nyugodtan játszhatunk, és bízunk benne, hogy a nyolcaddöntőbe jutunk. Diego azt mondta nekem, úgy játsszak, mint az edzésen" – mondta Agüero.

A dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya, Huh Dzsung Mu az Argentína elleni találkozó után elmondta, másképp is alakulhatott volna a meccs.

„Jól játszottunk a mérkőzésen, csak néhány apróság hiányzott. Argentínának szerencséje volt az első góllal, mi pedig kihagytuk a helyzeteket. Jól küzdöttünk a sztárokkal teletűzdelt együttes ellen. Ez a találkozó a hasznunkra lehet a jövőben" – fogalmazott Huh Dzsung Mu.

„Az első félidőben más mederbe terelhettük volna a találkozót, ez volt a kulcspillanat, de nem sikerült élni a lehetőségeinkkel" – jelentett ki a kapitány.

Diego Maradona, az argentinok szövetségi kapitánya hevesen beszólt a meccs közben kollégájának, amiért a dél-koreaiak sokat szabálytalankodtak.

„Nem értettem, hogy mit magyaráz nekem. Történtek dolgok a meccsen, de nem hiszem, hogy szükséges volt odamenni a másik edzőhöz. Azt javasoltam neki, hogy nyugtassa meg a játékosait" – mondta a kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik