Maradona: Úgy tűnt, mintha nem akarnánk betalálni

Vágólapra másolva!
2010.06.12. 21:10
null
A kép tanúsága szerint Maradona öröme felhőtlen volt a siker után, de azért nem volt mindennel elégedett (Fotó: Action Images)
Az argentin válogatott részéről mindenki nagyon örült a Nigéria ellen 1–0-ra megnyert első mérkőzésnek, ám Diego Maradona szövetségi kapitány nem volt elégedett a helyzetek kihasználásával, annak ellenére sem, hogy úgy vélte: kiváló teljesítményt nyújtott az ellenfél kapusa, Vincent Enyeama. Lars Lagerbäck nem fogott kezet kollégájával a találkozó után, de ígéri, pótolja ezt a hiányosságot.

Diego Maradona, az argentin válogatott szövetségi kapitánya nem volt teljesen elégedett a Nigéria ellen megnyert mérkőzés után: bár örült, hogy sikerült megszerezniük a három pontot, de a számos kihagyott helyzetet nem tartja elfogadhatónak.

 ARGENTIN VILÁGBAJNOKI KAPUSKERINGŐ

Hol vannak már azok az idők, amikor Ubaldo Fillol meg Nery Pumpido állt az argentinok kapuja előtt... Nem egyetlen tornán, több világbajnokságon keresztül. Fillol még csak egy meccsen védett 1974-ben, ám az 1978-as világbajnok csapat már az ő nevével kezdődött. Az 1982-es vb-n is Fillol őrizte az albiceleste kapuját – ekkor már Pumpido is ott volt a keretben.

 

Utóbbi 1986-ban (szintén vb-arany!) lett első számú hálóőr, és négy évvel később is ő kezdett a Mondialén, csakhogy a második, szovjetek elleni csoportmérkőzés 11. percében – súlyos sérülése miatt – kénytelen volt cserét kérni. A helyére beálló Sergio Goycochea aztán a „döntőbe védte" a színtelen-szagtalan Bilardo-gárdát. Azóta minden vb-n más kapus(ok) áll(nak) az argentinok gólvonala előtt...

 

AHÁNY VB, ANNYI PORTÁS – 1990 ÓTA
Vb Kapus Meccsszám
2010 Romero 1
2006 Abbondanzieri 5
  Franco 1
2002 Cavallero 3
1998 Roa 5
1994 Islas 4
1990 Pumpido 2
  Goycochea 6
1986 Pumpido 7
1982 Fillol 5
1978 Fillol 7
1974 Carnevali 5
  Fillol 1

 

„Nem aggódom a kihagyott helyzetek miatt, mivel ha ezekből a következő meccseken gól születik, az jó. Gratulálnunk kell a nigériai kapusnak, mivel három vagy négy góltól fosztott meg minket. A lényeg, hogy sikerült győznünk, és hogy a csapat jó támadásokat vezetett, bár nem tudta mindegyiket befejezni. Ha az ember sokat hibázik, szenved a meccsen, és döntetlent játszik. Ez a futball törvénye. Hála Istennek, most nem ez történt, pedig a sok kihagyott helyzet után kaphattunk volna gólt egy beadásból vagy lövésből" – mondta Maradona.


„Nem hiányzott a gólszerzési szándék a csapatból, de az ellenfél kapusa kiváló volt. Nagyon keményen edzettünk a héten, és láthatták, hogy Leo, Carlitos, Kun, valamint mindenki, akit befejezőként küldtem a pályára, jó helyre lőtte a labdát. De most nem. Sajnos nem tudtunk tovább alakítani az eredményen, de a játékban jobbak voltunk. Mindenesetre nyugalmat ad, hogy sikerrel kezdtünk. Ha sikerült volna három- vagy négygólos előnyt szereznünk, minden másképpen alakul, és nem így zárul a meccs. Ki kell törölni az elménkből, hogy hét helyzetet is kihagytunk a kapu előtt, és arra kell gondolni, hogy be kell találnunk. A gólokat nem ajándékba adják" – tette hozzá a kapitány.

„Úgy gondolom, hogy a helyzetek kihagyása a csapatok védelmét is visszavetheti. Ha három gólt szerzünk Nigéria ellen, akkor most egy briliáns meccsről beszélnénk, ezért nehéz most a találkozó jó és rossz pillanatairól nyilatkozni. Kihagytuk a helyzeteket, nem kell elhibázni őket, nem kell megkegyelmezni. Aki megkegyelmez az ellenfélnek, az megfizet, és mi ezt tettük. Úgy tűnt, mintha nem akarnánk gólt szerezni" – mondta.

Lars Lagerbäck, Nigéria szövetségi kapitánya szerint egy hiba vezetett az argentinok elleni egygólos vereséghez. A svéd szakember az 1–0-s vereség után nem fogott kezet Diego Maradonával, de ezt a hiányosságát pótolni fogja.

„Szerencsétlenségünkre egyetlen hiba is elég volt ahhoz, hogy ellenfelünk betaláljon. A pillanatnyi koncentrációbeli hiány vezetett a gólhoz, de ezen a szinten már csak ilyen a játék" – mondta Lars Lagerbäck, a nigériaiak szövetségi kapitánya a találkozót követően.

Aki a találkozó után nem fogott kezet Diego Maradona szövetségi kapitánnyal. Az újságírók természetesen ezt számon is kérték Lagerbäcktől, aki zavartan próbálta menteni a menthetőt.

„Nagyon tisztelem Maradonát, természetesen kezet fogok vele fogni" – szólt a svéd, aki nem tulajdonított nagy lehetőséget ennek a momentumnak, a jövőben ugyanis bármikor pótolhatja, amit elmulasztott.

„Most az a legfontosabb, hogy a következő meccsünkre koncentráljunk. Nem láttam sokat a Dél-Korea-Görögország mérkőzésből, csupán néhány percet, még mielőtt elhagytuk a hotelünket" – tette még hozzá.

Nigéria legközelebb június 17-én Görögországgal csatázik a csoport két nyeretlen csapatának találkozóján, míg az argentinok Dél-Koreával csapnak össze aznap.

A GYŐZTESEK SZAVAI
Lionel Messi: – Jó, hogy győzelemmel tudtunk kezdeni. A lényeg, hogy sok helyzetet alakítottunk ki. Ha így folytatjuk, jönnek majd a gólok is. Az első meccs miatt idegesek voltunk, de sikerült győzelemmel kezdenünk. Nem tudom, ki terjesztette el, hogy sérült vagyok, mert ez nem igaz. Minden ellenfél ellen nehéz játszani, de jó csapatunk van.
Gonzalo Higuaín: – Előbb is eldönthettük volna a meccset, de nem sikerült. Fontos, hogy győzelemmel kezdtünk, főleg Dél-Korea Görögország elleni sikere után. Mindannyian nagyon örülünk, ám ez még csak az első meccs volt, sok van hátra. Sajnos nem tudtam betalálni, de a lényeg, hogy a csapat nyert. Ahhoz, hogy a döntőbe juthassunk, az első meccseinket is meg kell nyernünk, az ilyeneket is, mint a mai. Még csak most kezdődött a torna, de kijelenthetem, hogy ezen az úton kell haladnunk.
Carlos Tévez: – Argentínának öt vagy hat tiszta helyzete is volt, és ha más védte volna Nigéria kapuját, könnyebben nyertünk volna. Ellenfelünknek csak néhány helyzete volt – mi uraltuk a játékot.
Sergio Agüero: – A pálya széléről is teljesen átéltem a meccset, nagyon fontos három pontot szereztünk. Tartottuk az eredményt, és mentünk előre is. Sok helyzetünk adódott, kár, hogy nem tudtunk több góllal nyerni. Ígérem, a következő meccsre kijavítjuk a hibákat. A célunk az volt, hogy nyerjünk, és önbizalmat szerezzünk a továbbiakra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik