Maradona megint kispadon, Argentína győzött

Vágólapra másolva!
2010.01.27. 07:25
Győzelmet ünnepelhetett az argentin labdarúgó-válogatott  – már az eltiltását időközben letöltő Diego Maradonával a kispadján: a dél-amerikaiak felkészülési mérkőzésen 3–2-re felülmúlták Costa Ricát.
ARGENTÍNA–COSTA RICA 3–2

ARGENTÍNA–COSTA RICA 3–2

Costa Rica nem adta meg könnyen magát – José Sosa találatára Michael Barrantes, Guillermo Burdissóéra pedig Diego Madrigal felelt –, de az utolsó szó az albicelestéé volt: a 80. percben az Arsenal di Sarandí csatára, Franco Jara szerezte meg a győztes gólt.

Az argentinok dolgát azért igencsak megkönnyítette a Costa Rica-iak hátsó alakzata: az első két hazai gól óriási kapus-, illetve védelmi hiba után esett. A vendég közép-amerikaiak együttesében szerepelt négy U20-as vb-negyedik játékos is: a fiatalok közül Bryan Oviedo, Cristian Gamboa, Marco Urena és Diego Estrada is bekerült a nagycsapatba a korosztályos világbajnokságon nyújtott jó teljesítménye után.

Maradona ezúttal a hazai bajnokságban szereplőkre építette a csapatát, hiszen a mostani nem volt hivatalos FIFA-játéknap, így nem lehetett kikérni klubjaiktól a légiósokat.

Elképzelhető, hogy hosszabb időre kiesik a vb-kerettagságra pályázók közül Carlos Matheu, az Independiente kapitánya ugyanis térdsérülést szenvedett a találkozó elején.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ARGENTÍNA–COSTA RICA 3–2 (2–1)
Argentína: Campestrini – Matheu (Caruzzo, 5.), Monzón, C. Rodríguez, G. Burdisso – Mercier (Razzotti, 68.), Sosa, Erviti (Insúa, a szünetben), Gaitán (E. Pérez, a szünetben) – Hauche (Jara, 61.), Palermo (Boselli, 73.)
Costa Rica: Navas – Oviedo, Gamboa, Sequeira, Maitland, Delgado – Barrantes (Guzmán, 68.), Granados (Madrigal, a szünetben), Urena – D. Jiménez (Fernández, 58.), Monge (Estrada, 61.)
Gólszerző:Sosa 11., G. Burdisso 38., Jara 80., ill. Barrantes 21., Madrigal 77.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik