Lippi: a Lazio-Inter nem az olasz foci!

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 18:33
null
Lippi elképedt a Lazio–Inter bajnokin (Fotó: Action Images)
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi a squadra azzurra összetartása előtt elmondta: még sosem látott a vasárnapi Lazio–Internazionale (0–2) találkozóhoz hasonló mérkőzést.

A kapitány szürreális látványnak volt tanúja: egy (nagyon finoman fogalmazva) motivációhiánnyal küszködő Laziónak, meg egy, a sajátjai ellen és az Internek szurkoló hazai tábornak.

„Ilyet még nem láttam karrierem során, az egész stadion a saját csapata ellen szurkolt. Elképesztő volt a drukkerek viselkedése. Az Inter sokkal jobb volt a mérkőzésen, amelyen a Lazio játékosai  nagyon furcsa pszichológiai szituációban léptek pályára" – mondta Lippi.

„Azt azért mondhatom, hogy nem ez az olasz foci, az olasz labdarúgás teljesen más. A válogatott épp ezt mutatta meg négy éve, a legnagyobb káosz közepette nyert a 23 játékos világbajnokságot" – tette hozzá.

Lippi természetesen Francesco Totti meghívásáról és a világbajnoki esélyekről is beszélt.

„Totti? Május 11-én kell leadni a hivatalos harmincas bő keretet, akkor mindenki meglátja. Egyelőre nem tervezem, hogy Rómába látogatok, de ott van a telefon és az e-mail is" – nyilatkozta Lippi a válogatott edzőtáborában.

A kapitány kifejezetten örül annak, hogy a címvédő olasz válogatottat nem az esélyesek között tartják számon a júniusban kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság előtt.

„Szerencsénk, hogy a spanyol, az angol és a brazil csapatot favorizálják – nyilatkozta a szakember a válogatott kétnapos római edzőtáborának kezdetén. – Az olasz együttest sohasem tartják esélyesnek, de meg kell nézni az eredményeket, négy világbajnoki címünk van, egyszer pedig csak tizenegyesekkel maradtunk alul a döntőben a brazilokkal szemben."

Lippi a világbajnoki felkészüléssel kapcsolatban kissé igazságtalannak nevezte, hogy egyes válogatottak speciális sátrakban tréningezhetnek a magaslaton játszandó dél-afrikai vb-meccsekre, míg ez a módszer Olaszországban tiltott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik