Joachim Löw fiataljai felfalták az „oroszlánokat”

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 20:10
null
Müller és a németek szárnyaltak (Fotó: Reuters)
Az angol szakértők szétszedik a válogatottat, Fabio Capello a játékvezetői hármast, a németek pedig örömükben saját csapatukat – Németország vb-történelme legsúlyosabb vereségét mérte Angliára a labdarúgó-vb nyolcaddöntőjében. A német győzelem még Angela Merkel kancellárt is meghatotta, Berlinben félmillióan ünnepeltek. A William Hill fogadóiroda kifizeti azokat, akik Lampard-gólra tettek, hiszen őket (no meg az angol csapatot) egy elképesztő tévedés fosztotta meg a találattól.

A kiválóan futballozó Mesut Özillel érthető módon madarat lehetett volna fogatni a lefújás után, ha a vb előtt nem űzik el módszeresen a vastraverzeket és a lelátót összerondító szárnyas jószágokat.

DIADALMÁMOR BERLINBEN

A német főváros szívében, a Brandenburgi kapunál, valamint az Olimpiai Stadionnál felállított hatalmas kivetítők előtt több mint félmillióan ünnepelték az Anglia felett aratott fölényes győzelmet.

 

Angela Merkel kancellár a mérkőzés lefújása után szinte azonnal gratulált a válogatottnak Torontóból, a legfejlettebb országok csúcstalálkozójáról.

„Először is, nagyon büszke vagyok a csapatra. Az első perctől a gázra léptünk, és megmutattuk, hogy összefogással mindent el lehet érni – nyilatkozott a Michael Ballack sérülése után kezdőbe kerülő játékos. – Világklasszis szinten teljesítettünk. Ha így játszunk, mindenkit megverhetünk. Az álmunk a világbajnoki győzelem."

Franz Beckenbauer sem takarékoskodott a dicsérő szavakkal, pedig nagyon ritka, amikor a német legenda mindennel elégedett.

„Egyszerűen jobbak voltunk az angoloknál a játék összes elemében. Szétszedtük őket – lelkesedett a Császár. – Korábban is tudtuk: nagyon nehéz lesz ez a vb, Jogi Löw viszont olyan csapatot épített, amilyenre vágytunk."

KATTINTSON,  ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT! 
 (Fotók: Reuters)
KATTINTSON, ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT! (Fotók: Reuters)

A két gólt szerző Thomas Müller névrokona, az 1980-ban Európa-bajnoki aranyérmet, 1982-ben vb-ezüstérmet szerző Hansi Müller kitért az angolok meg nem adott szabályos találatára is.

„Nem mehetünk el szó nélkül az eset mellett. A játékvezetőnek gólt kellett volna ítélnie, és akkor 2–2 lett volna az állás. A szünet után viszont bizonyítottuk, hogy jobbak vagyunk, akkor is győzünk, ha megadják azt a gólt. Jobb is így, mert ha nem lövünk még gólokat, az angolok azt mondhatták volna, hogy a játékvezető miatt estek ki. Így most nem tehetik ezt.”

A német csapatban kételkedőknek az újabb találatával a vb-k örök-góllövőlistáján Pelét beérő Miroslav Klose üzent. A csatárt már csak Ronaldo, Gerd Müller és Just Fontaine előzi meg a rangsorban.

A SZAKKOMMENTÁTOROK SZÉTCINCÁLJÁK AZ ANGOLOKAT

Kíméletlen vélemények sorát fogalmazták meg az angol szakkommentátorok, köztük neves korábbi futballisták a Németország–Anglia (4–1) vb-nyolcaddöntő után.


„Ez volt a legrosszabb teljesítmény a csapattól és a védelemtől, amelyet valaha láttam" – mondta Lee Dixon, az Arsenal egykori hátvédje.


„Anglia pocsék volt Algéria ellen, és most még ehhez képest négy szinttel rosszabb. A németek játéka miatt az angolok nagyon, nagyon, nagyon rossznak tűntek. Angliát leverték, szerencse, hogy csak négy volt a vége" – fogalmazott Alan Hansen.


„Megszégyenítő vereség. Anglia 20 percig volt versenyben, Németország technikailag és taktikailag sokkal jobb volt. Nem értem, az angol szövetség miért nem néz körül más országokban, hogy ott miként nevelnek ki ilyen tehetségeket. Hol a B-tervünk? Megmondom: nincs ilyen. A hátvédeinknek fogalmuk nincs a labdakezelésről, képtelenek passzolni, a csapatban nincs ötlet" – dorongolta le a csapatot Chris Waddle.

„Mindig is mondtam, hogy klasszis csapatunk van, amely támadni éppoly jól tud, mint védekezni. Ez ma imponáló teljesítmény volt. Az első perctől kezdve jól pörögtünk. A cél az elődöntő marad, és el is fogjuk érni" – nyilatkozta az első gólt szerző Klose.

„Ezután minden lehetséges, bármilyen kemény ellenfél jön a következő körben. Mindegy is, mindenkit le kell győznünk. Egy kis szerencsével kerültünk előnybe, de 3–1 után nagyon elkaptuk a fonalat, és gyorsan eldöntöttük a meccset" – fogalmazott a meccs hőse, a kétgólos Thomas Müller.

A harmadik német gólszerző, Lukas Podolski is lelkendezve beszélt a Nationalelf játékáról.

„Szuperül játszottunk, teljesen megérdemelt a győzelmünk. A kieséses szakaszban a német csapattal mindig számolni kell. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, tovább kell dolgoznunk, és rendesen felkészülni a következő csatára.

A szövetségi kapitány, Joachim Löw higgadtan értékelt, míg kollégája, Fabio Capello a 2–1-nél elkövetett elképesztő játékvezetői és asszisztensi hibát kárhoztatta.

„Azt mondtam a csapatnak a szünetben, hogy mindenképpen meg kell próbálnunk megszerezni a harmadik gólt. Tisztában voltunk vele, hogy a kontráink sikerre vezethetnek, ha az angol csapat kitámad. A tervet a játékosok remekül megvalósították. 2–0-ig tökéletesen kézben tartottuk a meccset, az angolok gólja után volt egy rövid krízis. Taktikailag remek volt az együttes, kiválóan játszott a tapasztalt angol válogatott ellen. Tudtuk, hogy Lampard és Gerrard is előre fog törni, így sok terület marad, emellett arra törekedtünk, hogy kicsaljuk John Terryt a pozíciójából, és így a helyére tudjuk belőni a labdákat. Nem szeretnék kiemelni senkit a csapatból, a győzelem teljesen megérdemelt, minden játékosom remekül teljesített" – mondta Löw, hozzátéve: megnézte Lampard lövését, és egyértelműen bent volt a labda, gólt kellett volna ítélni.

„A második gólunk nagyon fontos lett volna számunkra – tért ki a mérkőzés egyik kulcsmomentumára Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya. – Nem is értem, miért csak beszélünk még mindig a technikai vívmányok alkalmazásáról, és nem cselekszünk semmit. Jól játszottunk odáig, egyenlíthettünk volna. Hatalmas csalódást okoztak számomra játékosaim hibái, a németek pedig kiválóan kontráztak. A német válogatott jól futballozott, mi nagyokat bakiztunk, nálunk nagyobbat viszont a játékvezető. De hát ilyen a futball."

Capello sajtótájékoztatóján elmondta: nem mond le posztjáról, de beszél az FA vezetőivel Londonban, miután visszaérkezett, hogy lássa: bíznak-e még benne a szövetségnél.

Steven Gerrard, az angolok csapatkapitánya nem akart a meg nem adott szabályos gól mögé bújni, hiszen ő is érezte: rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott a csapat.

„Fontos eleme volt ez a meccsnek, de nem oka 4–1-es vereségünknek – nyilatkozta sportszerűen. – Ez nem lehet kifogás. Fantasztikusak voltak a németek, és megérdemelték a győzelmet. Hazamegyünk, és elgondolkodunk, hogy mit rontottunk el, miért is estünk ki. Hatalmas hibákat követtünk ma el, és egy jó csapat kihasználta ezeket. Elöl sokkal pontosabbak voltak, könyörtelenül kihasználták ziccereiket, és megbüntettek minket."

A WILLIAM HILL KIFIZETI A LAMPARD-GÓLRA FOGADÓKAT

A William Hill fogadóiroda bejelentette: kifizeti azon fogadók nyereményét, akik arra tettek, hogy Frank Lampard gólt szerez Németország ellen a vb-nyolcaddöntőben. Nos, Lampard valóban betalált, csak éppen az uruguayi játékvezető és asszisztense nem látta így – nem adták meg a tisztán a gólvonal mögé vágódó lövést.

 

„Még Sepp Blatter is láthatta, hogy Lampard lövése bent volt, így kifizetjük a fogadóinkat, bár ez hat számjegyű összegbe kerül az irodának" – nyilatkozta a William Hill sajtósa, Graham Sharpe.

 

NÉMETORSZÁG–ANGLIA 4–1
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik