„C. Ronaldo és Maicon negyven százalékát éri Messinek”

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 09:04
null
Maradona (jobbra) kiáll Messi mellett (Fotó: Action Images, archív)
A labdarúgó világbajnokság második fordulója előtt a B-csoportban nem árt odafigyelni a dél-koreaiakra. Ebben a pillanatban ők vezetik a csoportot, hiszen két góllal verték meg a görögöket, míg az argentinok csak eggyel a nigériaiakat. Ezzel együtt még az ázsiai országban sem vitatják, hogy Argentína esélyesebb náluk a két nemzet mai mérkőzése előtt.

„Ha igazi csapatként játszunk az argentinok ellen is, nem maradunk pont nélkül” – nyilatkozta a mai Argentína–Dél-Korea meccs előtt az ázsiaiak legnagyobb sztárja, a Manchester Unitedben játszó Pak Dzsi Szung.

Az argentinok kapitánya, Diego Maradona nem is veszi félvállról a mai ellenfelet, véleménye szerint a görögök 2–0-s legyőzésével a koreaiakat nem lehet lebecsülni.

„Tiszteljük az ellenfelet. Kiválóan tömörülő, fegyelmezetten védekező csapat, de nincs Messi-szintű játékosuk, nem nyerhetnek ellenünk” – célzott finoman Maradona a két csapat egyéniségei közti különbségre.

Az argentinok szövetségi kapitánya utalt a játékvezetőre is. Elmondta, a belga De Bleeckere nem lesz könnyű helyzetben, ugyanis az ázsiaiak vélhetően sok taktikai szabálytalanságot követnek el Messivel szemben, ezért a bírónak sárga lapokkal idejében meg kell fognia a meccset.

 SEGÍTSEN MARADONÁNAK!
Képzelje magát Diego Maradona helyébe, és állítsa össze az argentin csapatot! Csapatösszeállító modulunkat ide kattintva érheti el!

A Nigéria ellen 1–0-ra megnyert meccs után amúgy is nagy figyelem összpontosult Messire, ugyanis a Barcelona sztárja több nagy helyzetet is kihagyott az afrikaiak ellen.

„Nehéz időszakon mentem keresztül, mert támadásoknak voltam kitéve, hogy miért nem megy úgy a válogatottban, mint a Barcelonában. Amióta azonban Dél-Afrikába érkeztünk, teljesen más lett a mentalitásom. Úgy élünk, mint egy nagy család, valamennyien tudjuk, hogy a trófea megszerzése a cél, s ezt szem előtt is tartjuk” – mondta az aranylabdás argentin.

Maradona teljes mértékben kiáll Messi mellett, teljesítményét kiválónak találja. „Maiconnak, Elanónak, Cristiano Ronaldónak és Lukas Podolskinak is voltak remek momentumai, de összességében csupán a negyven százalékát érik annak, amit Messi nyújtott Nigéria ellen” – értékelt Maradona, aki a sérült Juan Sebastián Verónt Maxi Rodríguezzel pótolja a csütörtöki meccsen.

Érdekesség, hogy Maradona régi ismerősével is találkozhat a mai mérkőzésen, ugyanis a dél-koreai szövetségi kapitánnyal, Huh Dzsung Muval 1986-ban még a pályán találkozott.

A két válogatott egyébként eddig kétszer játszott egymással, és mindkétszer az argentinok győztek.

LABDARÚGÓ-VB, 2010
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ARGENTÍNA–DÉL-KOREA
Johannesburg, Soccer City Stadion. Vezeti: De Bleeckere (belga) (német). Kezdés: 13.30 óra
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Argentína: Romero – J. Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze – Maxi Rodríguez, Mascherano, Di María – Messi – Tévez, Higuaín. Szövetségi kapitány: Diego Maradona.
Dél-Korea: Dzsong Szong Rjong – Csa Du Ri, Li Dzsung Szu, Cso Jung Hjung, Li Jung Pjo – Li Csung Jong, Ki Szung Jong, Kim Dzsung Vu, Pak Dzsi Szung – Pak Csu Jung, Jom Ki Hun. Szövetségi kapitány: Huh Dzsung Mu.
A mérkőzést élő, szöveges tudósításunk, illetve folyamatosan frissülő cikkünk segítségével is figyelemmel kísérhetik!
 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Dél-Korea 1 1 2–0 +2  3  
  2. Argentína 1 1 1–0 +1  3  
  3. Nigéria 1 1 0–1 –1  0  
  4. Görögország 1 1 0–2 –2  0  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik