Domenech: A végén mindig hiányzik valami

Vágólapra másolva!
2010.06.12. 09:37
null
A lelátón kis túlzással több látnivaló akadt, mint a pályán: a francia futballisták feleségei együtt szurkoltak<br />(Fotó: Reuters)
A 0&ndash;0-s d&ouml;ntetlennel z&aacute;rult p&eacute;nteki Uruguay&ndash;Franciaorsz&aacute;g tal&aacute;lkoz&oacute;t k&ouml;vetően a franci&aacute;k sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nya, Raymond Domenech nem tudott m&aacute;st tenni, mint a h&aacute;rom hete ism&eacute;telt mondatokat &uacute;jra felid&eacute;zni: sok van a csapatban mind a technik&aacute;t, mind a szervezetts&eacute;get, mind a lelkesed&eacute;st n&eacute;zve, de a v&eacute;g&eacute;n mindig hi&aacute;nyzik valami &ndash; egy utols&oacute; j&oacute; passz, egy j&oacute; befejez&eacute;s. Az uruguayi v&aacute;logatottat ir&aacute;ny&iacute;t&oacute; Oscar Tab&aacute;rez ezzel szemben &ouml;r&uuml;l az egy pontnak.

A franciáknak a tunéziai és a kínai válogatott ellen is a jó befejezések hiányoztak. Mint ismert, előbbi ellen 1–1-es döntetlenre futotta a „kékek" erejéből, míg az utóbbitól egygólos vereséget szenvedtek felkészülési mérkőzésen.

A világbajnokság első napján pedig Uruguayjal sem sikerült megbirkóznia Raymond Domenech csapatának.

Ami az eredménytelen támadásokat illeti, a gól nélküli döntetlennel záruló mérkőzést követő sajtótájékoztatón több kérdés is felvetődött a Chelsea csatára, Nicolas Anelka játékát illetően. Domenech így reagált:

„Sajnálom, hogy nem voltunk elég hatékonyak, de nem szokásom emiatt egyetlen játékost hibáztatni, hiszen csapat vagyunk.” 

Anelka a pénteki találkozón ugyanazokat a hibákat követte el, mint a felkészülési meccseken. Makacsul ragaszkodott hozzá, hogy mindenképpen részt vegyen a játékban, és ez rossz döntésekhez vezetett. Yoann Gourcuff-fel pedig mintha nem találták volna egymást, mindenfajta összhang hiányzott a futballjukból.

„Az uruguayiaknak sikerült megbontaniuk a kapcsolatot a támadóim között. Tudtuk, hogy ez az egyik erősségük” – reagált a szövetségi kapitány, aki hozzátette: mivel három sárga lapos játékosa is van, könnyen elképzelhető, hogy Mexikó ellen más felállásban küldi pályára a csapatát.

Jövő csütörtökön kiderül.

A dél-amkerikai válogatottat irányító Oscar Tabárez nem titkolta elégedettségét a találkozót követően.

„Ha megnézzük Franciaország történelmét és azt, hogy az anyagiakat tekintve mennyivel jobb helyzetben vannak nálunk, örülhetünk a döntetlennek, amelyre rászolgáltunk. A csoport rendkívül kiegyensúlyozott, a következő meccsek sorsdöntőek lesznek" – nyilatkozta Tabárez, aki az ellenfél labdarúgói közül Abou Diabyt és Franck Ribéryt dicsérte.

A legveszélyesebb uruguayi játékosnak Diego Forlán bizonyult, akit a FIFA a meccs legjobbjának választott.

„Egyik csapat előtt sem adódott sok esély a gólszerzésre, mert a másik nem adott neki sok lehetőséget rá. Nagyon bonyolult mérkőzést játszottunk, úgy gondolom, ez egy tipikus egálos összecsapás volt" – értékelte csapata nyitó fellépését az Atlético Madrid támadója.

„Néhány dologban javulnunk kell, sok területen viszont nagyszerűen teljesítettünk" – mondta a védelem egyik oszlopának számító Diego Lugano, aki valószínűleg nem a hátsó alakzatukra gondolt, amikor a szükséges fejlődésről beszélt, elvégre a védekezéssel nem volt gond a celesténél.

 EMLÉKEZTETŐ
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Uruguay–Franciaország 0–0

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik