A spanyol válogatott kiütötte a lengyeleket

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 23:58
null
A spanyolok főpróbája kiválóan sikerült a vb-re (Fotó: Action Images)
A spanyol válogatott 6–0-s kiütéssel zárta felkészülését a világbajnokságra: a selección Lengyelországot győzte le gálázva Murciában. Andrés Iniestát le kellett cserélni a szünet előtt, de valószínűleg csak elővigyázatosságból.

Az Európa-bajnok spanyol válogatott Lengyelországgal csapott össze utolsó felkészülési mérkőzésén a dél-afrikai világbajnokság előtt. Vicente del Bosque, a selección szövetségi kapitánya már szinte a legjobb csapatát küldte pályára, bár Sergio Ramos hiányzott a kezdő tizenegyből.

A papírformának megfelelően a spanyolok már a 12. percben megszerezték a vezetést: a bal oldalon felfutó Andrés Iniesta lőtte középre a labdát, és a középen érkező David Villa megelőzve a védőt, becsúszva juttatta a kapuba a labdát.

Mindössze három perc telt el, és már kétgólos volt a hazaiak előnye: ismét Iniesta volt az (egyik) előkészítő, mesterien emelt a védők felett klubtársához, Xavihoz, aki kapásból David Silvához passzolt, és a Valencia játékosának már nem volt nehéz dolga az üres kapuval szemben.

A lengyelek első valamirevaló helyzetére a 25. percig kellett várni, amikor Slawomir Peszko vállalkozott lövésre, ám Iker Casillas a helyén volt, és kiütötte a kapu bal felső sarka fel tartó labdát. A szöglet után tisztáztak a hazaiak.

A 34. percben Iniesta ijesztette meg a spanyol szurkolókat, mivel azt jelezte Del Bosquénak, hogy fáj a lába. A szövetségi kapitány néhány perccel később be is küldte Pedrót a Barcelona játékosának helyére, aki a kispadról nézte tovább a találkozót, így valószínűleg csak elővigyázatosságból hagyta el a pályát.

A második félidőben sem vettek vissza a tempóból a spanyolok, és az 51. percben Xabi Alonso megszerezte a selección harmadik gólját. Xavi gurította le a labdát a Real Madrid középpályásának, aki középről, kapásból laposan lőtt, és az egyik védőn megpattanó labda a hálóban kötött ki.

Hat perccel később a csereként beálló Cesc Fabregas iratkozott fel a gólszerzők közé: Xabi Alonso ugratta ki nagyszerűen az Arsenal játékosát, aki kapásból a lengyelek kapujába lőtt a kapus mellett.

A 66. percben a sérülése miatt az utóbbi meccseket kihagyó Fernando Torres a közönség nagy örömére beállt David Villa helyére, és kevesebb mint tíz perccel később be is talált. Pedro lőtte középre a labdát a bal oldalról, a Liverpool támadója pedig kapásból helyezett a lengyel kapuba.

A 80. percben aztán Pedro is gólt szerzett: Torres próbálkozását még kiütötte a lengyel kapus, ám a labda Pedróhoz került, aki a kapuba emelt, ezzel beállítva a 6–0-s végeredményt.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SPANYOLORSZÁG–LENGYELORSZÁG 6–0 (2–0)
Nueva Condomina Stadion, Murcia, Spanyolország. V: Kukulakisz (görög)
SPANYOLORSZÁG: Casillas – Arbeloa (Ramos, 55.), Piqué, Puyol (Marchena, 72.), Capdevila – Xabi Alonso, Xavi (Fabregas, 55.), Busquets – Silva (Navas, 55.), Iniesta (Pedro, 39.), David Villa (Torres, 66.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
LENGYELORSZÁG: Kuszczak – Dudka, Zewlakow, Glik (Sadlok, a szünetben), Wojtkowiak – Murawski, Peszko (Jodlowiec, 79.), Mierzejewski (Matuschyk, a szünetben) – Lewandowski (Sobiech, 67.), Blaszczykowski (Cetnarski, 87.), Nowak (Rybus, a szünetben)
Gólszerzők: Villa (12.), Silva (15.), Alonso (51.), Fabregas (57.), Torres (75.), Pedro (80.)

 

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik