Válogatott: Fontos volt, hogy nullára hozzuk – Löw

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 20:55
null
Simán hozták: a német védelem könnyedén állította meg a legtöbb magyar próbálkozást (Fotó: Hegedüs Gábor)
Németország labdarúgó-válogatottja felkészülési mérkőzésen Gelsenkirchenben 2–0-s győzelmet aratott Magyarország felett – Joachim Löw, a világbajnok szövetségi kapitánya visszafogottan értékelt.

„Fontos volt, hogy nullára hozzuk a mérkőzést. Ez a győzelem stabilitást ad, és jó érzésekkel kezdhetjük a következő heteket. Schweinsteiger természetesen még nem találja a ritmust, Hummelsre pedig továbbra is várnunk kell. Sami Khedirát elővigyázatosságból cseréltük le” – vonta meg a mérleget Löw.

„Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak” – folytatta.

Hogy miért volt ilyen fontos Löwnek a „nullázás”? 2015. június 13. (Gibraltár–Németország 0–7) óta a magyar válogatott az első, amely nem szerzett gólt a világbajnok ellen. A lengyelek, a skótok, az írek, a grúzok, a franciák, az angolok, az olaszok és a szlovákok mind betaláltak a németek kapujába az elmúlt tizenkét hónapban.

„Jól kezdtünk és jól járattuk a labdát, bár kicsit talán túl hosszasan. A második félidőben túl sok labdát adtunk el, de összességében jó volt. Elégedettek lehetünk, jobban játszottunk, mint legutóbb” – így Jérome Boateng.

BERND STORCK ÉRTÉKELÉSÉT ITT OLVASHATJA EL!
A MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT ÖSSZEFOGLALÓT!
ITT ÉRTÉKELHETI A MAGYAR JÁTÉKOSOK TELJESÍTMÉNYÉT!

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)

Gelsenkirchen, Veltins Aréna, 52 104 néző. Vezette: Strömbergsson (D. Gustavsson, Brogevik – svédek)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Höwedes, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Can, a szünetben) – Khedira (Gomez, a szünetben), Kroos (Schweinsteiger, 68.) – Götze (Podolski, 79.), Draxler (Schürrle, 60.), Özil – Th. Müller (Sané, 69.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola (Bese, 82.), Guzmics, Lang, Kádár – Pintér Á. (Gera, 59.), Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 82.), Lovrencsics – Szalai Á. (Priskin, 64.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Lang (39. – öngól), Th. Müller (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik