Felkészülés: Vardy és Kane is betalált, Wilshere újra pályán

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 20:09
null
Vardy (fehér 9-esben) döntött (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Törökországot. Harry Kane lesről talált be és tizenegyest rontott, Hakan Calhanoglu egyenlített, Jamie Vardy döntött, Jack Wilshere pedig újra pályára lépett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–TÖRÖKORSZÁG 2–1 (1–1)

Manchester, Etihad Stadion. V: Aytekin (német)
ANGLIA: Hart – Walker, Cahill, Stones, Rose – Alli, Dier, Wilshere (Henderson, 66.) – Sterling (Drinkwater, 73.), Kane, Vardy. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
TÖRÖKORSZÁG: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin (Köybasim 70.) – Inan, Tufan (Erdinc, 87.) – Sen (Öztekin, 84.), Özyakup (Tekdemir, 70.), Calhanoglu (Sahan, 78.) – Tosun. Szövetségi kapitány: Fatih Terim
G: Kane (3.), Vardy (83.), ill. Calhanoglu (13.)

Az FA-kupa-döntő miatt a Manchester United játékosai nélkül állt fel az angol válogatott, Jack Wilshere azonban ott volt a nemzeti tizenegyben – csaknem egy év után először. Csupán három percet kellett várniuk a hazai drukkereknek a gólra, igaz, Harry Kane lesről talált be Dele Alli remek passza után (1–0).

A „háromoroszlánosok” azonban csupán tíz percig örülhettek az előnynek, Volkan Sen kapott kiváló labdát a jobb oldalon, Joe Hart hiába jött ki a kapujából, nem érte el a labdát, amit a szélső középre lőtt, ahol Hakan Calhanoglu érkezett és nem hibázott (1–1).

Történelmi találat volt ez, Törökország először vette be Anglia kapuját, korábban tíz meccsen nyolc angol győzelem és két döntetlen született, a gólkülönbség 31–0 volt a találkozó előtt.

Győzelmet azonban most sem tudott szerezni a török csapat, sőt, a döntetlenek számát sem tudta növelni, mert bár Kane büntetőt hibázott, a 83. percben egy szöglet után Gary Cahill fejelt kapura, Volkan Babacan csak kiütni tudta a labdát, amit Jamie Vardy a kapuba lőtt (2–1).

Hat éve nem hagyott ki tizenegyest Anglia (akkor Frank Lampard rontott Japán ellen), Vardy pedig egymás után harmadik meccsén is betalált válogatott mezben.

Bizakodhatnak az angol drukkerek, jó formában van csapatuk, amely Ausztráliával és Portugáliával játszik még az Európa-bajnokság előtt.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik