Eb 2016: Mi van Nainggolan kezében?! Morog a sajtó – videó

Vágólapra másolva!
2016.06.24. 19:19
null
Radja Nainggolan a svédek elleni meccsem hőssé vált (Fotó: Reuters)
Radja Nainggolant, a belga válogatott labdarúgóját, a svédek elleni győztes gól szerzőjét a minap egy doboz cigarettával a kezében filmezték le szállodai szobájában. Az angol–szlovák meccset néző belga játékosokról készült rövid videó azóta felkerült az internetre – a belga sajtó pedig kérdőre vonta a csapatával a mieink elleni Eb-nyolcaddöntőre készülő Marc Wilmots szövetségi kapitányt.

„Igen, Radja dohányzik – tárta szét a karját Marc Wilmots. – Ez a szenvedélye, és ha erre van szüksége, nem tilthatom meg neki. Ebben a kérdésben nem lehetek merev. Az ő egészségéről van szó, és ameddig a pályán teljesít, felőlem bagózhat, nincs gondom vele. Legfeljebb mindig ügyelünk arra, hogy erkélyes szobát kapjon, nehogy beinduljon a füstjelző. Ha jól tudom, ő az egyetlen a csapatban, aki dohányzik. Ha nem engedném meg neki, hogy naponta elszívjon öt-hat cigarettát, szerintem kiugrana az ablakon. Az már az ő baja, ha a dohányzás miatt mondjuk nem harmincöt éves koráig, hanem csak a harmincadik születésnapjáig lesz képes magas színvonalon futballozni.”

Sajtótájékoztatóján Thibaut Courtois-t is faggatták, hogy zavarja-e csapattársa káros szenvedélye.

„A sajtó unatkozik, nemde? – replikázott a belga kapus. – Ott keresik a sztorit, ahol nincs. Az igaz, hogy én sohasem fogok dohányozni. A nagyapám cigizett, aztán meghalt tüdőrákban, az én döntésemnek ez a magyarázata.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik