Eb 2016: „Az izlandiak legjobb formáját még nem láthatták”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.02. 21:48
null
N’Golo Kanté (kékben) eltiltás miatt nem játszhat az izlandiak ellen (Fotók: Action Images)
A házigazda Franciaország az Eb meglepetéscsapatával, az angolokat búcsúztató Izlanddal csap össze vasárnap az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps nem szeretett volna részleteket elárulni a kezdőcsapatot illetően, a helyi sajtó azonban természetesen minden erejével azon van, hogy kiderítse, kik pótolják majd Adil Ramit és N’Golo Kantét.

 

„A játékosok tisztában vannak vele, hogy Izland nem véletlenül jutott be a legjobb nyolc közé. Megérdemeltén győzték le az angolokat” – mondta Didier Deschamps, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a szigetországi együttesnek nemcsak a szabadrúgásai, hanem a bedobásai is nagyon veszélyesek, és a földön is remekül járatják a labdát.

„Sohasem gyakoroltatom a játékosaimmal edzésen a tizenegyeseket. Néhányan kint szoktak maradni, hogy szórakozzanak, de tizenegyesrúgó-versenyt nem rendezek” – mondta Deschamps kérdésre válaszolva.

A szövetségi kapitány mellett Hugo Lloris vett még részt a francia válogatott mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján. A szakember és a kapus több kérdést is kapott arra vonatkozóan, hogy a franciák milyen hadrendben lépnek pályára, de egyikük sem kívánt részleteket elárulni.

Samuel Umtiti vasárnap debütálhat a francia válogatottban
Samuel Umtiti vasárnap debütálhat a francia válogatottban

„Meg akarod nekem mondani a kezdőcsapatot, igaz?” – kérdezett vissza Deschamps az egyik újságírótól.

A szakírókat elsősorban az foglalkoztatja, hogy az eltiltott Adil Rami és N’Golo Kanté helyett Deschamps kiknek szavaz bizalmat. A védelem közepén Eliaquim Mangala vagy az első válogatott mérkőzésére készülő Samuel Umtiti kaphat lehetőséget. Utóbbi futballista hivatalosan még az Olympique Lyon játékosa, de az Európa-bajnokság után aláír a Barcelonához, amely 25 millió eurót fizet érte.

A középpályán Blaise Matuidi és Paul Pogba helye biztosnak tűnik, a felállástól függ, hogy ebben a csapatrészben ki jut még szóhoz. Ha Deschamps a 4–3–3-as felállás mellett dönt, akkor Yohan Cabaye kerülhet be a csapatba, de ha a franciák a 4–2–3–1-es hadrendet alkalmazzák, akkor Kingsley Coman és Moussa Sissoko lehet tagja a kezdőnek.

„Mindig azt mondom, hogy a futballban mindig reális eséllyel lépsz pályára. A franciák esélyesebbek nálunk, de nem mondanám őket egyértelmű favoritnak. A legfontosabb, hogy vasárnap úgy lépjünk pályára, elhiggyük, hogy győzhetünk. Ha így állunk hozzá a meccshez, borsot törhetünk az orruk alá” – bizakodott Lars Lagerbäck, az izlandiak társkapitánya.

„Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy az izlandi futball történetének legfontosabb meccse vár ránk. Állítom, hogy a legjobb formánkat még nem láthatták” – hangoztatta Lagerbäck segítője, Heimir Hallgrímsson.

A két izlandi kapitány dolgát sérülések és eltiltások sem nehezítik, tehát a csapat a legerősebb összeállításában léphet pályára. A két válogatott eddig 11 alkalommal találkozott egymással, a franciák nyolcszor nyertek, míg háromszor döntetlen született, a gólkülönbség 30–8.

A Franciaország–Izland Eb-negyeddöntő vasárnap 21 órakor kezdődik, a mérkőzést a holland Björn Kuipers vezeti.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–IZLAND – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

Saint-Denis, Stade de France, 21 óra. Tv: M4 Sport. Vezeti: Kuipers (holland)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Cabaye, Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud, Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson, Bödvarsson. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik