Eb 2016: egymillió eurót gyűjtenek, hogy Wilmots végre eltűnjön

Vágólapra másolva!
2016.07.04. 21:11
null
Wilmotsot sokan szívesen látnák „házon kívül” (Fotó: Action Images)
Nehezen csillapodnak az indulatok Belgiumban a válogatott Eb-kiesése után: a sokra hivatott játékosokból álló nemzeti csapat a negyeddöntőben teljesen megérdemelten 3–1-re kikapott a sokkal esélytelenebbnek tartott Walestől, a kapus Thibaut Courtois összeveszett a szövetségi kapitány Marc Wilmotsszal, a szakvezető és a Belga Labdarúgó-szövetség kötélhúzást folytat a menesztés esetén kifizetendő végkielégítésről. A tét egymillió euró – a szurkolóknak pedig annyira elegük van, hogy a Humo magazin kezdeményezésére elkezdték összedobni a pénzt.

Kezdjük a szövetség (KBVB) és Wilmots alkudozásával. Egybehangzó belga lapértesülések szerint a szövetség megszabadulna az alulteljesítő szövetségi kapitánytól, ám a bökkenő az, hogy Wilmots szerződése a 2018-as világbajnokság végéig él.

Wilmots azonnali menesztése egymillió euróba kerülne, márpedig a KBVB ezt nem akarja kifizetni. Az öltöző – Thibaut Courtois nyilvános kirohanásai ellenére is – többségében Wilmots mögött áll, különösen a kapitány bizalmasának számító Eden Hazard és barátai támogatják az edzőt.

„Nem mondok le. A szövetségnek kell vállalnia a felelősséget” – közölte Wilmots a Het Laatste Nieuwsszel.

A KBVB egyelőre kivár, hátha Wilmots végül megtörik a rá nehezedő nyomás alatt. A Humo magazin szerkesztősége nem vár ki: közösségi finanszírozású projektet indított a belga kapitány kirúgása érdekében. A FreeWilmots projekt célja: összeszedni egymillió eurót, hogy annak átadását követően a szövetség meneszthesse a szakvezetőt. Ha nem gyűlik össze a pénz (mondjuk azt, egyelőre nem csörög a kassza), akkor a bevételt a Belga Hajléktalanok Kupája támogatására fordítják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik