NS: Xavi és az irokéz frizurás; mit hallhatott Balotelli? - kedd

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 23:33
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

• Labdarúgó Európa-bajnokság, levezetés hat oldalon!
• Labdarúgó Európa-bajnokság, levezetés hat oldalon!

– A kijevi Olimpiai Stadionban kezdődött, a madridi Cibeles téren teljesedett be a spanyol fieszta. Az Európa-bajnok örömünnepének legjelentősebb pillanatait igyekeztünk nyomon követni – Fernando Torres gyepre tipegő gyermekeitől a királyi fogadtatáson át a Cibeles tér varázslatos atmoszférájáig. És milyen fotók, te jó ég!

– Miközben néhány méterre sörrel a kezében Xavi viháncol egy irokéz frizurás újságíró barátjával (a spanyol kolléga kikapja a kezéből az üveget, nagyot húz belőle, a Barcelona középpályása tőle szokatlan ütemkéséssel kap utána), a kijevi stadionnál Cesc Fabregas a brit sportsajtó munkatársai és a Nemzeti Sport kérdéseire válaszol angolul. A barcelonai futballista szerint az olaszok elleni 4–0-s győzelem az Európa-bajnokság döntőjében csattanós választ adott azoknak, akik untató futballal vádolták a spanyol válogatottat!

– Mit mond a kapitány, Casillas és a többiek?

– Összeállításunkban egyesével végigmegyünk a spanyol keret tagjain, akiket külön is értékeltünk az alapján, hogy milyen teljesítményt nyújtottak a történelmi címvédés során. A tornán tizennyolc játékos kapott szerepet a huszonháromból. Micsoda nevek, micsoda játékosok!

– A finálébeli sima vereség csalódással, maga a döntős szereplés viszont bizakodással töltheti el az előzetesen leírt olasz válogatottat. Cesare Prandelli segítségével az együttes a jelek szerint végleg lezárta a 2006-os vb-győzelem utáni rossz időszakot, a szurkolók pedig izgatottan várhatják a világbajnoki selejtezőt. Na de mit mondott a mester a magányosan síró Mario Balotellinek a lefújás után milliók szeme láttára?

– Ők játszottak, mi értékeltünk – és most mérleget vonunk. Osztályzataink alapján összeállítottuk a 2012-es Európa-bajnokság álomcsapatát, és az is kiderült, hogy lapunknál ki lett a torna legértékesebb labdarúgója. Nos, akárcsak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a Nemzeti Sport is az immár kétszeres Eb-győztes, nem mellesleg világbajnok spanyol Andrés Iniestát látta a legjobbnak. De kik vannak még a csapatunkban?

– És a ráadás: Az Eb a három kiküldött munkatársunk szemével. Figyelem! Szubjektív!

• Olimpiai éremálmok – fókuszban ezúttal Risztov Éva! A három évvel ezelőtti visszatérése után nemhogy a pesszimisták, talán még ő maga sem gondolta volna, hogy ilyen messzire jut el. Ehhez képest néhány hét múlva ismét indul a nyári játékokon, 400 és 800 méter gyorson, valamint a nyílt vízi 10 kilométeres távon. Megváltozott. De miért? És minek köszönhetően?

• Három nagy riválissal is találkozott a Cosenzában ezüstérmet szerző magyar vízilabda-válogatott, amely legyőzte a szerbeket és az olaszokat, majd kikapott Montenegrótól. A tapasztalatokról a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergelyt kérdeztük. Reménykedjünk vagy féljünk?

• Hanga Ádám hazatért. De nem egyedül! A San Antonio Spurs edzőjét, Alex Lloydot hozta, aki a jövőben segíti a kosárlabda-válogatott munkáját is! Hogy sikerült ezt elérni?

• Ha kedd, akkor Köztér! Mitől tátottuk a szánkat a futballereklye-gyűjtő otthonában? Elmeséljük a keddi Köztérben, amelyben kiküldött munkatársunk alternatív Eb-tudósítását és a DVSC BL-előmenetelének egy lehetséges forgatókönyvét is közöljük. Na de ki és hogy variált Kijevben...?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik