„Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös pályázatot nyújthat be, már jó ideje téma ez. Az egyeztetések folynak, a propozíció izgalmas lehet, ha megvalósul – fogalmazott Victor Montagliani, a CONCACAF elnöke a Guardiannak, aki az USA-elnök Donald Trump által tervezett falról is szót ejtett. – A futball minden politikai rezsimen képes felülemelkedni. A sportra és azok vezetőire hárul, hogy ez így is történjen.”

Ugyan mindhárom ország képes lenne egyedül is megrendezni a világbajnokságot, hiszen rendelkezésre áll az infrastruktúra, a közös pályázat Montagliani szerint jobban illik az új, 48 országot és 80 mérkőzést számláló lebonyolítási rendszerhez, amelyet már a 2026-os vb-n bevezet a FIFA. A három ország együttes pályázatáról idén döntenek.

A 2026-os világbajnokságra való kandidálás folyamatának előkészítése idén júniusban kezdődik és 2018 decemberéig tart. A FIFA vizsgáló bizottsága ezután 2019 januárja és 2020 februárja között ellenőrzi a pályázókat, majd a rendező(k)ről a 2020 májusában sorra kerülő kongresszuson dönt. Az Egyesült Államok legutóbb 1994-ben rendezett világbajnokságot.