Vb 2018: az ukránbarát Vida megúszta az eltiltást

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 16:09
Domagoj Vida, a horvát labdarúgó-válogatott védelmének oszlopa megúszta büntetés nélkül az oroszok elleni vb-negyeddöntőjük utáni videós szereplését.

Domagoj Vida és a horvát stáb egyik tagja egy videóban Ukrajnát éltette az oroszok ellen sikerrel megvívott negyeddöntős mérkőzésük után, amit nehéz nem politikai tartalmú üzenetként értelmezni. Márpedig a FIFA szigorúan tiltja az efféle megnyilvánulásokat, és hiába szabadkozott Vida azzal, hogy csak viccnek szánta az egészet, a nemzetközi szövetség vizsgálatot indított az ügyben.

A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusa szerint Vidát pénzbüntetés mellett akár kétmeccses eltiltással is sújthatták volna, de a FIFA végül csak figyelmeztetésben részesítette a védőt.Ukrajnát éltette az oroszok ellen sikerrel megvívott negyeddöntős mérkőzésük után, amit nehéz nem politikai tartalmú üzenetként értelmezni. Márpedig a FIFA szigorúan tiltja az efféle megnyilvánulásokat, és hiába szabadkozott Vida azzal, hogy csak viccnek szánta az egészet, a nemzetközi szövetség vizsgálatot indított az ügyben.

A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusa szerint Vidát pénzbüntetés mellett akár kétmeccses eltiltással is sújthatták volna, de a FIFA végül csak figyelmeztetésben részesítette a védőt.

A horvátok szerda este 8 órától az angolokkal találkoznak a vb elődöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik