Vb 2018: újabb hazaküldés a horvátoknál, ezúttal a stábból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 14:38
null
Zlatko Dalic szövetségi kapitány eggyel kevesebb segítőre számíthat a folytatásban (Fotó: AFP)
Az oroszországi világbajnokság elődöntőjére készülő horvát szövetség jelezte, felmentette állásából Ognjen Vukojevicet, a válogatottnál megfigyelőként dolgozó szakembert.

 

Mint ismert,Vukojevic és Domagoj Vida, a horvátok védője a házigazda oroszok elleni negyeddöntős siker után megosztó, Ukrajnát éltető videót posztolt, amely miatt magyarázkodniuk kellett a FIFA-nál. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított az ügyben, de nem büntette meg a játékost és a szakembert.

A horvát szövetség hétfőn közleményben jelezte, Vukojevic – aki játékosként 55-ször lépett pályára a nemzeti együttesben – már nem tagja a horvát vb-delegációnak. A megfigyelőként dolgozó szakember töltötte fel az ominózus videót a szombati találkozó után.

A szövetség elnézést kért Oroszországtól a kellemetlenségért, s így tett Vukojevic és Vida is.

Ezen a világbajnokságon már a második személy távozik a horvát táborból. Mint ismert, Zlatko Dalic szövetségi kapitány az első csoportmeccs után hazaküldte Nikola Kalinicet, mert a Milan támadója sérülésre hivatkozva nem volt hajlandó beállni a Nigéria elleni mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik