Vb 2018: Tíz-tizenkét rossz perc miatt veszítettünk – Cúper

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 23:29
null
Héctor Cúper (balra) csalódott volt a vereség miatt (Fotó: AFP)
Fegyelmezett taktikájának és a jó felkészülésnek tudható be az orosz labdarúgó-válogatott jó játéka a hazai rendezésű világbajnokságon, mondta Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány az Egyiptom elleni újabb győzelmet követően.

 

 

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya nagyon elégedett volt az Egyiptom elleni 3–1-es győzelemmel.

„Világos, hogy jó érzések maradtak bennem a mérkőzés után. A szünetben tettem néhány javaslatot, de nem fogom elárulni őket, a játékosoknak szóló utasításaim továbbra is köztünk maradnak. Boldog vagyok, hogy taktikailag ennyire fegyelmezetten játszottunk. Most visszarepülünk Moszkvába, pontosabban Novogorszkba, és felkészülünk a következő meccsre”.

A találkozót követő sajtótájékoztatón megkérdezték az orosz kapitányt, ezúttal miért a kezdőcsapatba jelölte Artyom Dzjubát, aki a szaúdiak ellen csereként lépett pályára.

„A sorsolás után kielemeztük az ellenfeleket, és úgy láttuk, taktikailag jobb, ha Egyiptom ellen vetjük be. Ezt így terveztük el, és működött. Nem véletlen, hogy két győzelmünk van. A csapatban mindenki a saját szerepét játssza” – mondta Csercseszov. A szakember egyetlen témára nem volt hajlandó reagálni, az orosz doppingkérdésre semmit sem válaszolt.

Héctor Cúper, az egyiptomi válogatott argentin szakvezetője bosszankodott a vereség miatt „Nagyon csalódott vagyok, mert jó játékot játszottunk. Tíz-tizenkét rossz perc miatt veszítettünk. Sajnos ezúttal olyan hibákat követtünk el, amelyeket Uruguay ellen nem” – mondta.

Természetesen megkérdezték Mohamed Szalah szerepléséről is: „Senki sem tagadhatja, hogy fontos játékosunk. Nehéz megmondani, mi lett volna, ha nem sérül meg a Bajnokok Ligája döntőjében. Pályára léphetett, és mindenki láthatta, hogy fizikailag tökéletesen az állapota. Az ő szerepe döntő fontosságú, a csapat létfontosságú tagja, igazi referenciapont. Sajnálom, hogy kihagyta a felkészülés nagy részét és így nem tudott tréningezni velünk az edzőtáborban.”

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

A-CSOPORT

Oroszország–Egyiptom 3–1 (0–0)
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 468 néző. Vezette: Cáceres (paraguayi)
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov (Kudrjasov, 86.) – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov, Golovin, Cserisev (Kuzjajev, 74.) – Dzjuba (Szmolov, 79.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
EGYIPTOM: el-Senavi – Fati, Gabr, Hegazi, Abdel-Safi – Elneni (Varda, 64.), Hamed – Szalah, Szaid, Trézéguet (Szobhi, 68.) – Mohszen (Kahraba, 82). Szövetségi kapitány: Héctor Cúper
Gólszerző: Fati (47. – öngól), Cserisev (59.), Dzjuba (62.), ill. Szalah (73. – 11-esből)
Sárga lap: Szmolov (84.), ill. Trézéguet (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik