Vb 2018: tiszta kék a piros-fehér kockás ellen – megvannak a döntős mezek!

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 17:16
null
Ilyen lesz a francia és a horvát válogatott szerelése a 2018-as vb-döntőn (Fotó: AFP)
Franciaország kék mez, kék nadrág, kék sportszár kombinációban, míg Horvátország piros-fehér kockás mezében, fehér nadrágban és fehér sportszárban lép pályára vasárnap a 2018-as labdarúgó-vb döntőjében – írja a L'Équipe.

A francia válogatott a Belgium elleni elődöntőben is ugyanebben a mezkombinációban futballozott. Érdekesség, hogy a franciák a vb-n már szinte minden variációt használtak, hatféle színösszeállításban léptek pályára a világbajnokságon. Viseltek már (mez-nadrág-sportszár) kék-fehér-kék, kék-kék-piros, fehér-kék-fehér, kék-fehér-piros, tiszta fehér és tiszta kék szerelést is.

Horvátország a 2018-as tornán még csak egyszer, Nigéria ellen hordta az első számú, fehér és piros kockás szerelését, az összes többi találkozóján a sötétkék-fekete idegenbeli dresszben játszott.

Ez lesz az első eset a vb-k történetében, hogy két, a Nike sportszergyártó által ellátott csapat vívja a finélét. „Nike-gárda” egyedül 2002-ben nyert világbajnokságot (Brazília), a franciák az eddigi két (egy nyertes, egy vesztes) vb-döntőjükön egyaránt Adidast viseltek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik