Vb 2018: teljes a káosz az argentinoknál – Messiék döntik el, mi legyen a kezdő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 09:47
null
Jorge Sampaoli állását talán már csak a világbajnoki cím menthetné meg (Fotó: AFP)
Eddig is lehetett sejteni, hogy nagy a zűrzavar az oroszországi világbajnokságon szereplő argentin labdarúgó-válogatott háza táján, de a legfrissebb hírek minden képzeletet felülmúlnak: Jorge Sampaoli szövetségi kapitány teljesen elvesztette tekintélyét az öltözőben, ezért gyakorlatilag nincs is már beleszólása abba, hogy a csapat milyen összeállításban lép pályára a Nigéria elleni csoportmérkőzésen. Ezt majd a játékosok döntik el.

 

„A játékosok döntenek a kezdőcsapatról, ez tény. Ha akar, Sampaoli leülhet a kispadra, de ha nem, nem lesz semmi probléma” – mondta az 1986-ban világbajnokságot nyerő argentin válogatott tagja, Ricardo Giusti, aki azt állítja, hogy beszélt korábbi csapattársával, Jorge Burruchagával, a szövetség (AFA) jelenlegi vezérigazgatójával.

Az argentin sajtóban a Horvátországtól elszenvedett 3–0-s vereség után felreppentek olyan hírek, melyek szerint a játékosok Sampaoli leváltását kezdeményezik, és azt szeretnék, ha a Nigéria elleni mérkőzésen már Burruchaga ülne a kispadon. Úgy tudni, a szövetségi kapitány szombat este találkozott Claudio Tapiával, az AFA elnökével, s bár egyelőre megtarthatja posztját, a futballisták körében elvesztette a tekintélyét.

A válogatott háza táján kialakult fejetlenség miatt egyelőre nehéz megtippelni, hogy az argentinok milyen összeállításban lépnek pályára a keddi csoportmeccsen, jelenleg az Armani – Salvio, Mercado, Otamendi, Tagliafico – Enzo Pérez, Mascherano, Banega – Messi, Agüero (Higuaín), Di María kezdő tizenegyre van a legnagyobb esély.

Messiék abban az esetben jutnak tovább a csoportból, ha legyőzik Nigériát, míg Izland nem nyer Horvátország ellen, vagy ha nyer is, a gólkülönbsége rosszabb lesz, mint az argentinoké.

Ennek a mérkőzésnek Messi már 31 évesen fut neki, ugyanis ma van a születésnapja.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Június 26., kedd
20.00: Izland–Horvátország
20.00: Nigéria–Argentína

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Nigéria 2 1 1 2–2 0 3
3. Izland 2 1 1 1–3 –2 1
4. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik