Benjamin Pavard még legfeljebb egy évig marad Stuttgartban (Fotó: AFP)

A Bild megtudta, a 2016-ban az akkor még másodosztályú Stuttgarthoz kerülő (ötmillió eurót fizettek érte a Lille-nek) játékos 2021 nyaráig szóló szerződésében van egy záradék, amely szerint 2019 nyarán 35 millió euróért köteles őt eladni a klub.

„Nem titok, hogy van egy kivásárlási záradék Benjamin szerződésében, ez 2019-ben lép életbe. Egy év múlva sokat kereshet rajta a klub – idézi a Bild Michael Reschkét, a Stuttgart sportigazgatóját. – Azt hiszem, jövő nyártól Benjamin Európa nyolc legjobb csapatának egyikében játszik."

A Bild szerint ez a klub a Bayern München. Bár az RB Leipzig és a Dortmund is érdeklődik Pavard iránt, a németek közül a Bayern tűnik biztos befutónak.

Csakhogy a Bundesligán kívülről is van érdeklődés a játékos iránt: nemzetközi sajtóhírek szerint a Napoli, az Arsenal és a Tottenham is szemet vetett Pavard-ra. Az angolok pedig nem a kapzsiságukról híresek, nem nehéz elképzelni, hogy valamelyik londoni klub jóval többet is adna a 35 millió eurónál, ha már az idén megszerezhetné a játékost. Kérdés, a stuttgarti vezetőség nemet mondana-e 40-50 millió euróra?