Vb 2018: Sampaoli nem ma dönt a jövőjéről – nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 19:51
null
Meccs előtt még nagy örömmel fogadta egymást a két szakvezető (Fotó: AFP)
Az oroszországi világbajnokság első nyolcaddöntője parádés mérkőzést hozott – a futballtörténelem első olyan vb-meccsét, amely kieséses szakaszban a rendes játékidő alatt zárult 4–3-mal. A vesztes Argentína részéről a szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli, a győztes franciáktól pedig kollégája, Didier Deschamps és a két gólt szerző Kylian Mbappé vett részt a hivatalos sajtótájékoztatón.

A 4–3-as vereséggel búcsúzó argentinok szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli szűkszavúan felelt a folytatást illető kérdésekre: „A kiesés miatt szomorú vagyok és frusztrált, de azt hiszem, hogy ez így természetes is. Ami a jövőmet illeti, arról nem ma akarok döntést hozni.”

MASCHERANO BEFEJEZTE A VÁLOGATOTTBAN
„Itt a vége. Mindent kiadtunk magunkból az utolsó pillanatig. Innentől én is csak egy szurkoló vagyok, remélhetőleg a jövő generációja többre viszi...” – mondta a meccs után Javier Mascherano.

A mérkőzésről már valamivel bővebben is szót ejtett, s külön kitért az összecsapás legjobbjának választott és két gólt szerző Kylian Mbappére is.

„Nagyon fájdalmas kiesni a világbajnokságról, a hatalmas erőfeszítés ellenére, amit a játékosok megtettek. Nagyon nehéz meccs volt a franciák elleni, és kikaptunk, így Oroszországban nem sikerült elérni a célunkat. Ma egy gyors és erős csapattal találkoztunk, és egy olyan hihetetlen játékossal, mint Mbappé” – fogalmazott Sampaoli.

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott az argentinok ellen megnyert nyolcaddöntő után, amin tulajdonképpen nincs is mit csodálkozni.

„Megfeleltünk a kihívásnak, nagyon karakteres játékot mutattunk be. Nem volt könnyű a mérkőzés, mert vezetésünk után hamar egyenlített Argentína, de harcoltunk tovább. A csapat remek mentális erőről tett tanúságot, és nagyon büszke vagyok rájuk. Boldog is vagyok, mert heteken-hónapokon át készültek, tudták, hogy nem hibázhatnak és nem is hibáztak” – fogalmazott Deschamps.

A franciák szakvezetőjét arra kérték a találkozó után, hogy hasonlítsa össze a két góljával a franciák sikerében nagy részt vállaló Kylian Mbappét és a brazilok vb-történelmének legeredményesebb támadóját, Ronaldót.

„Ronaldo nagyon nagyon gyors csatár volt. Azt gondolom, hogy Kylian talán még nála is gyorsabb. Most egy kétszeres világbajnokot akarunk összehasonlítani egy fiatal játékossal, akiben óriási tehetség bujkál. Kylian csak 19 éves, és biztos vagyok benne, hogy még rengeteget fog fejlődni” – próbálta kikerülnia tényleges hasonlítgatást a francia kapitány.

Ezzel természetesen a mérkőzés hőse, Mbappé is tisztában van, aki készséggel elismerte, Pelé azért egészen más kategóriát képvisel, mint ő.

„Természetesen nagyon örülök, hogy Pelé után én lehetek a második tinédzserkorú játékos, aki egy világbajnokság kieséses szakaszában duplázni tudott, de tegyük tisztába a dolgokat: azért ő egy egészen más szintet képvisel. Én egyelőre azért is hálás vagyok, hogy a legjobbak seregszemléjén megmutathatom, mire vagyok képes” – fogalmazott Mbappé a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik