Vb 2018: Ronaldo és Messi messze került az Aranylabdától?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 18:12
null
Ha nem Ronaldo vagy Messi, akkor ki nyeri az Aranylabdát? (Fotó: AFP)
2008 óta csak Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nyerte el az Aranylabdát, azonban az idei labdarúgó-világbajnokságon Portugália és Argentína korai, nyolcaddöntős kiesése után elképzelhető, hogy másnak is esélye lesz a trófea megszerzésére. A madridi As szerint hárman reménykedhetnek ebben.

 

 

Kaká 2007-es győzelme óta Ronaldo és Messi egyaránt öt alkalommal végzett az élen, az idén azonban egy jó vb-szereplés másokat is jó helyzetbe hozhat az Aranylabda-szavazáson.

Az As.com szerint az egyik esélyes a Kylian Mbappé, a PSG csatára, aki az argentinok elleni nyolcaddöntőn kétszer is eredményes volt, ezzel Pelé 1958-as teljesítménye óta az első húsz éve alatti játékos, aki egy vb-meccsen egynél több gólt szerzett.

Az Atlético Madrid szintén francia válogatott csatára, Antoine Griezmann is nagyszerű szezont futott: minden tétmérkőzést figyelembe véve 29 gólig és 15 asszisztig jutott, és megnyerte csapatával az Európa-ligát, amelynek döntőjében a legjobb játékosnak választották. A vb-n eddig két gólt szerzett – mindkettőt büntetőből.

Neymar egyértelműen a jelenlegi legnagyobb brazil sztár, a PSG csatára a válogatott történetének harmadik legjobb gólszerzője (56), csupán Pelé (77) és Ronaldo (62) áll előtte. A tavalyi szezonban 28 gólt szerzett a párizsi klub színeiben, és a bajnoki aranyérem mellett Francia Kupát és francia Ligakupát is nyert. Amennyiben Brazília világbajnok lesz, Neymar nagyon közel kerül ahhoz, hogy aranylabdás legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik