Vb 2018: Rojo elárulta, mit mondott nekik Messi a félidőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 12:14
null
Akárcsak négy éve, ezúttal is Marcos Rojo és Lionel Messi okozta Nigéria vesztét (Fotó: AFP)
Az argentin válogatott Nigéria 2–1-es legyőzésével bejutott a legjobb tizenhat közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A szentpétervári mérkőzés második félideje előtt a dél-amerikai együttes legnagyobb sztárja, Lionel Messi intézett néhány szót a társaihoz, akik figyelmesen hallgatták a csapatkapitányt. A találkozó után a győztes gól szerzője, Marcos Rojo elárulta a sajtónak, hogy mit mondott Messi.

„Azt mondta nekünk, hogy nyugodjunk meg, ne stresszeljünk. Idegesek voltunk, de az üzenete sokat segített, nekem személy szerint hatalmas önbizalmat adott. Elmondta még, hogy élet-halál harcot vívunk, és hogy mindenki támadjon. Ha van lehetőségünk, lőjünk, nem számít, hogy milyen poszton játszunk. Nekem is mondta, hogy menjek előre, Mascheranónak is. Jól olvasta a játékot és kockázatot vállalt. Ez rosszul is elsülhetett volna, megvolt annak a veszélye, hogy gólt kapunk, ám Leo nagyon makacs volt” – emlékezett vissza a szünetben elhangzottakra Rojo.

MESSI BESZÉDE

„Így aztán amikor szállt felém a labda, mindent beleadtam abba a lövésbe, és bement!” – tette hozzá mosolyogva a Manchester United védője, aki a 2014-es világbajnokság csoportküzdelmei során is betalált Nigériának. Akkor az argentinok 3–2-re nyertek, a másik két gólt Messi szerezte.

ROJO GYŐZTES GÓLJA

A dél-amerikai válogatott a nyolcaddöntőben Franciaországgal játszik szombaton 16 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik