Vb 2018: Pogba öltözői beszédei lehengerlők voltak – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 12:13
null
Paul Pogba az édesanyjával ünnepel a moszkvai vb-döntő után (Fotó: AFP)
Eldönthetetlen, hogy Paul Pogba mérkőzések előtti rövid motivációs beszédei mekkora szerepet játszottak a francia labdarúgó-válogatott második világbajnoki címében, de a világsajtót éppen bejáró felvételek bepillantást engednek a kulisszák mögé – és az mindig érdekes.

Az argentinok elleni nyolcaddöntő (4–3) előtti Pogba-beszéd immár nyilvános, a hangerő és a gesztusok önmagukért beszélnek – íme, az elmondottak kivonata:

„Harcosokat akarok látni a pályán! Én ugyan nem megyek haza ma este. De holnap sem. Maradunk a szállodában, és zabáljuk tovább ezeket a ki---ott tésztákat. Szóval NEM megyünk haza! Boldogan fogjuk befejezni, és kész! Azt akarom, hogy ma este ünnepeljünk. Azt akarom, hogy ezért mindenki haljon meg a pályán! Senki sem fogja cserbenhagyni a másikat, senki sem fogja összecsinálni magát! A pályán mindannyian egyek vagyunk! Férfiak, harcosok, katonák. Messi vagy nem Messi, lesza..m, így is, úgy is kicsináljuk az argentinokat! Azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a ki---ott világbajnokságot. Tovább kell jutni!”

A franciák vb-szereplését nyomon követő és megörökítő TF1 televízió az Uruguay elleni negyeddöntőt (2–0) megelőző Pogba-beszédet is nyilvánosságra hozta:

„Itt vagyunk, nincs visszaút, a múlt már nem számít, csak előre tekinthetünk. Folytatni is fogjuk, egészen a július tizenötödikei döntőig. Ott leszünk mindannyian! Ma Blaise (az eltiltott Matuidi) nem játszhat, és emiatt teljesen kivan. Sokkal jobban szeretne ott lenni a pályán, mint bármelyikünk. Az ilyen társat nem lehet cserben hagyni, érte fogjuk legyőzni őket. Ugyanúgy kell harcolnunk, ahogyan korábban ő harcolt értünk. Nem léphet pályára, mégis olyan lesz, mintha ott lenne velünk. Mindenki szedje össze magát, mindenki! Több kell, mint az argentinok ellen. Mindig több! A legjobbakat kell legyőzni ahhoz, hogy mi legyünk a legjobbak!”


S végül a döntő előtti beszéd a francia futballal foglalkozó magyar nyelvű Omlett du Fromage Facebook-oldala tolmácsolásában:

„Nem akarok sokat beszélni. Mindannyian tudjuk, hol vagyunk. Mindannyian tudjuk, mit akarunk. Mindannyian tudjuk, milyen utat jártunk be. Ott van a szívünkben, a tekintetünkben. Látom mindenkiében. Mindenki jól koncentrál. Nem szabad elfelejteni, lehet, hogy már ismétlem magam, de kilencven percre vagyunk attól, hogy történelmet írjunk. Hogy világbajnokok legyünk. Egy meccs. Nem tudom ki mennyi meccset játszott már életében, a karrierjében. De egy meccsünk van, ami mindent megváltoztathat. Két csapat van, de csak egy kupa. Ők is tudják, ők is akarják. Elvesztettünk már egy döntőt. Tudjuk jól, itt van még a torkomban, itt van a fejünkben. Ma nem hagyjuk egy másik csapatnak, hogy elvegye, ami a miénk. Egymásra nézünk és nem hagyjuk, hogy elvegyék. Azt akarom, hogy az összes francia emlékezetében legyünk. A gyerekeik, az unokáik és az ő unokáik emlékezetében legyünk. Kilencven percünk van, hogy történelmet írjunk. Örökre. Örökre. Rátok nézek, nincs kedvem kiabálni. Ki fogunk menni a pályára és könnyeket akarok látni. Nem bánatból. Örömkönnyeket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik