Vb 2018: Piqué majd’ 30 éves példát hozott motivációként

Vágólapra másolva!
2018.06.13. 22:14
null
Julen Lopetegui távozása sem aggasztja Gerard Piquét (Fotó: AFP)
A világbajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott játékosa, Gerard Piqué is megszólalt Twitteren a nemzeti csapat kapitányváltása kapcsán. Mint ismert, azután, hogy Julen Lopeteguit bejelentették a Real Madrid új vezetőedzőjeként, a spanyol szövetség azonnali hatállyal menesztette a válogatott éléről – Fernando Hierro vette át a helyét.

 

A védő – bejegyzése alapján – a teljes káosz ellenére is bizakodva várja a vb-rajtot.

„Michigan Egyetem. Kosárlabda. 1989. NCAA-bajnokok. Nem mi lennénk az elsők, ha megtörténne. Mindenki egységben, jobban, mint valaha.”

 

Gerard Piqué on Twitter

Universidad de Michigan. Baloncesto. 1989. Campeón de la NCAA. No sería la primera vez que ocurre. Todos unidos, ahora más que nunca.


A Barcelona futballistájának bejegyzése egy, a spanyolokéhoz (eddig) hasonló tengerentúli történetet elevenít fel.

1989-ben a Michigan Wolverines vezetőedzője, Bill Frieder az egyetemi bajnokság (NCAA) márciusban kezdődő utolsó fázisát, a 64 együttes részvételével zajló, bajnoki címről döntő tornát megelőzően bejelentette, hogy az Arizona State Egyetemhez távozik az idényt követően. Erre Bo Schembechler sportigazgató azonnal kirúgta, és Frieder addigi segítője, Steve Fisher a megüresedő pozíciót átvéve bajnoki címig vezette a csapatot.


Piqué hisz abban, hogy a történelem ismétli önmagát – a következő egy hónapban ez is kiderül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik