Vb 2018: Özilnek ki kell állnia a nyilvánosság elé magyarázatot adni – DFB

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.09. 12:59
null
Mesut Özil szomorúan intett búcsút a vb-nek (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel válaszokat és magyarázatot vár Mesut Öziltől a 2018-as világbajnoki szereplés előtti „Erdogan-botrány” kapcsán. A DFB arról is tájékoztatást vár, hogy Özil tervez-e a továbbiakban is a nemzeti csapatban szerepelni, vagy 92 mérkőzés után lemondja a válogatottságot.

Mesut Özil és csapattársa, Ilkay Gündogan a világbajnokság előtt a török államfővel, Erdogannal pózolt egy képen, szereplésük óriási vihart kavart Németországban. Míg Gündogan azonnal elnézést kért és az ő kezdeményezésére látogatta meg a két játékos Frank-Walter Steinmeier német elnököt egy megbeszélésre, Özil nem nyilvánult meg az üggyel kapcsolatban.

„Mesut még nem szólalt meg ezzel kapcsolatban, és ez kiábrándított sok szurkolót, hiszen kérdéseik vannak és válaszokat várnak. Ez teljesen jogos igény. Amikor Mesut visszatér nyaralásából, ki kellene állnia a nyilvánosság elé a saját érdekében”idézi a Kicker Reinhard Grindelt.

Grindel elmondta, választ vár a DFB arra a kérdésre is, hogy Mesut Özil a jövőben kívánja-e folytatni válogatottbeli pályafutását, számíthat-e rá Joachim Löw szövetségi kapitány, akit a rossz világbajnoki szereplés ellenére is megerősített tisztségében a vezetőség. Löw 2022-ig rendelkezik szerződéssel, és a válogatott újjáépítését tervezi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik