Vb 2018: „Öt meccs kell egy olyan sérülés után, mint Neymaré"

ILKU MIKLÓS (Szentpétervár)ILKU MIKLÓS (Szentpétervár)
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 20:06
null
Neymarnak nem kell változtatnia a játékstílusán (Fotó: AFP)
Brazília péntek kora délután Costa Ricával csap össze az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A legfőbb kérdés a mérkőzés előtt természetesen az volt, hogy az egyik edzésen megsérülő Neymar milyen állapotban van, tudja-e vállalni a játékot. A selecao szövetségi kapitánya, Tite mindenkit megnyugtatott.

„Ne aggódjanak miatta, jól van. Egy olyan sérülés után, ami neki volt, legalább öt meccs kell, hogy valaki újra százszázalékos állapotban legyen. De jó úton halad" – így a brazil kapitány a PSG játékosáról, aki a Svájc elleni mérkőzésen (1–1) tért vissza tétmeccsen a pályára három és fél hónap kihagyás után. Tite hozzátette: nem kéri azt Neymartól, hogy változtasson a játékstílusán, mivel egy zseni, és tiszteletben tarja a kvalitásait.

„Döntő jelentőségű a Costa Rica elleni találkozó az első fordulóbeli döntetlen miatt, tisztában vagyunk vele. Hasonlóan jó védekezésre lesz szükségünk, támadásban pedig hatékonyabbnak kell lennünk. Jó formában vagyunk, bízom a csapatban" – folytatta a szakvezető, aki megerősítette: ugyanaz a kezdőcsapat fog kifutni a pályára Costa Rica ellen, mint Svájc ellen. A csapatkapitány viszont Thiago Silva lesz.

SZÉTHÚZÁS AZ ÖLTÖZŐBEN?
Nincs minden rendben a brazilok ellenfelének háza táján. A Costa Rica-i Labdarúgó-szövetség oldalán megjelent egy videó a válogatott edzéséről, s néhány pillanat erejéig egy olyan jelenet is látható volt benne, amikor két játékos (Johan Venegas és Giancarlo González) összeszólalkozik. A felvételt gyorsan levették, de többen kiszúrták az ominózus incidenst. Ráadásul a helyi sajtó arról is írt, hogy a Real Madrid kapusa, Keylor Navas rendszeresen a többiektől elkülönülve tölti mindennapjait. A csapatkapitány Bryan Ruiz úgy fogalmazott: a pillanat hevében akadt össze két csapattársa, az ilyenek gyakoriak a futballban, edzés után az öltözőben megbeszélték. Navasszal kapcsolatban pedig sokat sejtetően csak ennyit mondott: „nagyszerű csapattárs, de meg kell értenünk, hogy ő más szinten van".

Tite hozzátette: ha úgy állítaná össze együttesét, hogy kihagyja azokat a futballistákat, akiket a legutóbbi világbajnokságon kritizáltak, akkor nem maradna senki a gárdában.

„Késő este érkeztünk meg, hajnali fél kettőkor még tartottunk egy átmozgatást. Furcsa volt, hogy nincs annyira sötét éjszaka Szentpéterváron. Kikapcsoltuk a telefonokat és táblagépeket, megpróbáltunk aludni egy kicsit. Nem egyszerű alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez" – fogalmazott Thiago Silva, a PSG belső védője.

Óscar Ramírez, Costa Rica szövetségi kapitánya Titéhez hasonlóan nyílt lapokkal játszott: elárulta, hogy egy helyen változtat a kezdő tizenegyén a Szerbia elleni 1–0-s vereséghez képest: Bryan Oviedo kap lehetőséget Francisco Calvo helyén.

„Nem szeretném, ha keményen szabálytalankodnánk Neymarral szemben, és ezt a fiúk is nagyon jól tudják. Nagyon tehetséges, különleges futballista. A svájciak durva faultokkal próbálták megállítani őt, nekünk más stratégiánk van. A zónavédekezést fogjuk alkalmazni" – magyarázta Óscar Ramírez.

Hogy ez a taktika beválik-e, azt nem tudjuk, de a hozzáállás megsüvegelendő.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

E-CSOPORT
14.00:
Brazília–Costa Rica (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)
20.00: Szerbia–Svájc(Kalinyingrád) (Tv: M4 Sport)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 1 1 1–0 +1 3
2. Brazília 1 1 1–1 0 1
3. Svájc 1 1 1–1 0 1
4. Costa Rica 1 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik