Vb 2018: Oroszország mindenkit lenyűgözött az eddigi gólzáporral

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.19. 22:30
null
Gyenyisz Cserisev már három gólnál jár a vb-n (Fotó: AFP)
A gyengébbnek tűnő A-csoportban egyelőre bámulatos teljesítményt nyújt a hazai rendezésű világbajnokságon az orosz labdarúgó-válogatott, amely Szaúd-Arábia után Egyiptom ellen is nyert, és már nyolc gólnál jár.

 

 

A statisztikákban elég messzire kell visszamenni, hogy a házigazdától ilyen teljesítményt lássunk: Oroszország a szaúdiakat 5–0-ra, Egyiptomot 3–1-re győzte le. Rendező ország csapata legutóbb 1998-ban tudott plusz hetes gólkülönbséget felmutatni az első két mérkőzését követően, akkor Franciaország Dél-Afrikát 3–0-ra, Szaúd-Arábiát 4–0-ra verte meg.

Nyolc gólt csupán egy alkalommal szerzett házigazda az első két meccsen: 1934-ben az olaszok az Egyesült Államokat 7:1-re verték, majd Spanyolország ellen 1:1-es döntetlent játszottak.

Oroszország a mostani nyolc találata révén már kettővel többet szerzett, mint a két legutóbbi vb-jén összesen: 2002-ben és 2014-ben együttvéve hatszor volt eredményes. Nyolc éve ennyi góllal világbajnokságot lehetett nyerni: a spanyolok hét meccsen nyolcszor voltak eredményesek.

Mohamed Szalah a harmadik egyiptomi játékos lett, aki vb-n gólt szerzett. Erre előtte Abdelrahman Favzi (1934) és Magdi Abdelgani (1990) volt képes.

De Szalah arra is büszke lehet, hogy ugyanúgy eredményes tudott lenni világbajnokságon a Premier League gólkirályaként, mint 2006-ban Thierry Henry (három gól), 2010-ben Didier Drogba (egy gól) és 2014-ben Luis Suarez (kettő gól).

Érdekesség, hogy Ahmed Fati immár az ötödik öngólos, ennél több csak az 1998-as vb-n született, méghozzá hat. De ennek a tornának még hol van a vége?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik