Vb 2018: örökre eltiltották a csaló bírót, újrajátsszák a selejtezőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 21:53
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a Dél-Afrika–Szenegál világbajnoki selejtező újrajátszását rendelte el, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta a mérkőzést manipuláló Joseph Lamptey játékvezető örökre szóló eltiltását – derült ki a FIFA szerda esti közleményéből.

Tavaly novemberben Dél-Afrika hazai pályán 2–1-re legyőzte Szenegált világbajnoki selejtezőn, és a házigazdák első gólja egy igencsak vitatható játékvezetői ítélet után született. Az alább látható esetnél a bíró tizenegyest fújt: Dél-Afrika hazai pályán 2–1-re legyőzte Szenegált világbajnoki selejtezőn, és a házigazdák első gólja egy igencsak vitatható játékvezetői ítélet után született. Az alább látható esetnél a bíró tizenegyest fújt:

A FIFA vizsgálni kezdte az ügyet, és március végén örökre eltiltotta Joseph Lamptey játékvezetőt a mérkőzés manipulálásáért. A ghánai bíró a CAS-hoz fordult jogorvoslatért, de nem járt sikerrel, a nemzetközi Sportdöntőbíróság helybenhagyta a FIFA döntését. Az általa manipulált Dél-Afrika–Szenegál vb-selejtezőt (melyet a hazaiak nyertek meg 2–1-re) újrajátsszák november 12-én, míg az eredeti eredményt törölték.

Mindez azt is jelenti, hogy Dél-Afrika és Szenegál egy héten belül kétszer is összecsap, hiszen november hatodikán Szenegálban találkoznak a csapatok.

VB 2018
SELEJTEZŐK, AFRIKAI ZÓNA

A D-CSOPORT ÁLLÁSA – JELEN ÁLLÁS SZERINT
1. Burkina Faso 4 1 3
5–3
+2 6
2. Zöld-foki-szigetek
4 2 2
4–6
-2 6
3. Szenegál 3 1 2 4–2
+2 5
4. Dél-Afrika 3

1 2 3–5
-2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik