Vb 2018: „Nem állt készen, hazaküldtem” – Kalinicet tényleg kirúgták a tornáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 17:45
null
Kalinicnek egy meccs után haza kellett indulnia a vb-ről (Fotó: AFP, archív)
A Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) hivatalos közleményben tudatta, a sajtóhíreknek megfelelően a szakmai stáb valóban hazaküldte az AC Milan futballistáját, Nikola Kalinicet a világbajnokságról. Zlatko Dalic szövetségi kapitány nem ült be a horvátok hétfői sajtótájékoztatójára (az újságírókat pedig megkérték, hogy ne kérdezzék a játékosokat a Kalinic-ügyről), csak a válogatott edzése előtt indokolta nagyon röviden a döntést.

Zlatko Dalic, a horvát válogatott szakvezetője nagyjából fél perc alatt elrendezte hétfő délután a csapat bázisán a „Kalinic-ügyet”: megerősítette, hogy hazaküldte a világbajnokságról az AC Milan játékosát, és röviden megindokolta döntését is. A horvát szövetség közleménye szerint a szakmai stáb közös döntése volt a Nigéria ellen a pályára lépést megtagadó futballista hazazavarása.

„A Nigéria elleni mérkőzésen Kalinic bemelegített, és a terv az volt, hogy beáll a második félidőben. Ez végül nem történt meg, mert azt állította, hátproblémái miatt nem áll készen a játékra. Ugyanez az eset történt meg a Brazília elleni, Angliában lejátszott felkészülési mérkőzésen, és ugyanerre hivatkozva nem gyakorolt vasárnap. Higgadtan elfogadtam a döntést. Mivel nekem egészséges és játékra kész futballistákra van szükségem, azt a döntést hoztam, hogy hazaküldöm” – nyilatkozta Dalic.

A Nigéria elleni csoportmérkőzését 2–0-ra megnyerő horvát válogatott június 21-én a tornát Izland elleni döntetlennel indító Argentínával mérkőzik meg Nyizsnyij Novgorodban. Mivel Horvátország már elkezdte világbajnoki szereplését, nincs lehetőség Kalinic cseréjére, Dalic csak 22-es kerettel számolhat a továbbiakban.

HORVÁTORSZÁG
KAPUSOK: 12 Lovre Kalinic (Gent – Belgium), 1 Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), 23 Danijel Subasic (Monaco – Franciaország)
VÉDŐK: 5 Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva – Oroszország), 13 Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen – Németország), 6 Dejan Lovren (Liverpool – Anglia), 22 Josip Pivaric (Dinamo Kijev – Ukrajna), 3 Ivan Strinic (Sampdoria – Olaszország), 21 Domagoj Vida (Besiktas – Törökország), 2 Sime Vrsaljko (Atlético Madrid – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 19 Milan Badelj (Fiorentina – Olaszország), 14 Filip Bradaric (HNK Rijeka), 11 Marcelo Brozovic (Internazionale – Olaszország), 15 Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg – Ausztria), 8 Mateo Kovacic (Real Madrid – Spanyolország), 10 Luka Modric (Real Madrid – Spanyolország), 7 Ivan Rakitic (FC Barcelona – Spanyolország)
TÁMADÓK: 16 Nikola Kalinic (AC Milan – Olaszország), 9 Andrej Kramaric (Hoffenheim – Németország), 17 Mario Mandzukic (Juventus – Olaszország), 4 Ivan Perisic (Internazionale – Olaszország), 20 Marko Pjaca (Schalke 04 – Németország), 18 Ante Rebic (Eintracht Frankfurt – Németország)
Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik