Vb 2018: mit szippantottak az oroszok a szünetben?

Vágólapra másolva!
2018.07.08. 12:10
null
Csak egy szippantás a jóból (Fotó: ARD)
A német sajtó nem először csodálkozott rá arra a világbajnokság során, hogy az orosz labdarúgó-válogatott játékosai valamit megszaglászva léptek pályára az adott mérkőzésen. A szövetség szóvivője elmondta, egyszerű ammóniapárnáról van szó.

 

 

A Süddeutsche Zeitung egy héttel ezelőtt, a spanyolok elleni nyolcaddöntő kapcsán megírta, hogy a megsérült Jurij Zsirkov helyére a szünetben beállt Vlagyimir Granat beleszippantott valamibe, és úgy futott ki a pályára.

A lapnak az orosz szövetség szóvivője elmagyarázta, hogy egyszerű ammóniapárnáról volt szó, ennek használatát nem tiltja a doppingszabályzat. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szerint az ammóniának rövid távú ösztönző és fókuszáló hatása van, nem véletlen, hogy például súlyemelésben a gyakorlatok megkezdése előtt az edző ezt szagoltatja meg a versenyzőjével.

A szombati negyeddöntőnél hasonlót figyeltek meg, ezúttal a Bild közölt fényképes beszámolót az orosz játékosok szippantásáról. Ezt ismét azzal magyarázták, hogy az ammónia fokozott légzési ingerlést vált ki, hogy javuljon az oxigénellátás, azonban ez csupán rövid távon, néhány percig lehet hatásos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik