Vb 2018: Messi átgondolja a folytatást a válogatottal

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 22:14
null
Messi elgondolkodik a folytatáson (Fotó: AFP)
Vasárnap megérkezett a világbajnokság helyszínére, Oroszországba az argentin válogatott, amelynek teljesítménye sokban függ attól, hogy az FC Barcelona klasszisa, Lionel Messi milyen napot fog ki. Az ötszörös aranylabdás a megérkezés után elárulta, ha nem megfelelően alakul számára a torna, könnyen lehet, hogy befejezi a válogatottban való szereplést.

 

A 30 éves kiválóság elárulta, nem biztos benne, hogy a torna után is szeretne még szerepelni hazája válogatottjában. Messi a 2016-os Copa América után – amelynek döntőjét tizenegyesekkel elvesztették, ráadásul ő kihagyta a magáét –, már egyszer bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól, ám akkor óriási kampány indult Argentínában, hogy gondolja meg magát és egy hét alatt meggondolta magát.

Könnyen lehet, hogy ezúttal nem fogja ilyen könnyen meggondolni magát, és végleg lezárja a karrierjét az argentin válogatottban. Ez a pályafutás 2005-ben Budapesten Vanczák Vilmos megütése miatt ugyan a két perc alatt begyűjtött piros lappal kezdődött, s az Izland elleni első vb-meccs lehet a 125. fellépése a válogatottban.

Messi egy olimpiai bajnoki címet tudott nyerni válogatott szinten még 2008-ban, s címeres mezben ugyan legutóbbi három nagy tornáján egyaránt döntőbe jutott, nyerni a 2014-es világbajnokságon, a 2015-ös és a 2016-os Copa Américán sem sikerült – ráadásul még gólt sem szerzett a csapat.

„Nem tudom, hogy mi lesz velem meg a válogatottal a világbajnokság után. Attól függ, hogy alakul a torna. A tény, hogy a legutóbbi három döntőt elvesztettük, néhány bonyolult pillanathoz vezetett az argentin sajtóval. Másképp látják ők, hogy mit jelent döntőbe jutni egy nagy tornán, ez okozta a problémákat” – fogalmazott Messi.

„Nem könnyű a három finálét elérni, és ezt a helyén kellene kezelni, megfelelően kellene értékelni. Igaz, megnyerni a döntőket valóban fontos, de az odavezető út egyáltalán nem könnyű” – fogalmazott Messi.

ARGENTÍNA
KAPUSOK
: 12 Franco Armani (River Plate), 23 Wilfredo Caballero (Chelsea – Anglia), 1 Nahuel Guzmán (Tigres)
VÉDŐK: 8 Marcos Acuna (Sporting CP – Portugália), 4 Cristian Ansaldi (Torino – Olaszország), 6 Federico Fazio (Roma – Olaszország), 2 Gabriel Mercado (Sevilla – Spanyolország), 17 Nicolás Otamendi (Manchester City – Anglia), 16 Marcos Rojo (Manchester United – Anglia), 3 Nicolás Tagliafico (Ajax – Hollandia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 7 Éver Banega (Sevilla – Spanyolország), 5 Lucas Biglia (Milan – Olaszország), 11 Ángel Di María (Paris Saint-Germain – Franciaország), 20 Giovani Lo Celso (Paris Saint-Germain – Franciaország), 14 Javier Mascherano (Hopej China Fortune – Kína), 13 Maximiliano Meza (Independiente), 22 Cristian Pavón (Boca Juniors), 18 Eduardo Salvio (Benfica – Portugália)
TÁMADÓK: 19 Sergio Agüero (Manchester City – Anglia), 21 Paulo Dybala (Juventus – Olaszország), 9 Gonzalo Higuaín (Juventus – Olaszország), 10 Lionel Messi (FC Barcelona – Spanyolország)
Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

D-CSOPORT
Argentína(D1)
Izland(D2)
Horvátország(D3)
Nigéria(D4)
Június 16.,15.00
Moszkva
Szpartak Stadion
Argentína(D1)Izland(D2)
Június 16.,21.00
Kalinyingrád
Kalinyingrád Stadion
Horvátország(D3)Nigéria(D4)
Június 21.,20.00
Nyizsnyij Novgorod
Nyizsnyij Novgorod Stadion
Argentína(D1)Horvátország(D3)
Június 22.,17.00
Volgográd
Volgográd Arena
Nigéria(D4)Izland(D2)
Június 26.,20.00
Szentpétervár
Kresztovszkij Stadion
Nigéria(D4)Argentína(D1)
Június 26.,20.00
Rosztov
Rosztov Arena
Izland(D2)Horvátország(D3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik