Vb: 2018: Mbappé a legjobb fiatal, Modric az aranylabdás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.15. 19:25
null
Modric (balra) az aranylabdás, Mbappé a legjobb fiatal (Fotó: AFP)
Az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság döntője után átadták az egyéni elismeréseket. A torna legjobb játékosa a horvát Luka Modric lett, a torna legjobb fiatal játékosának járó elismerést pedig a francia Kylian Mbappé kapta meg.

A világbajnokság legjobb játékosa a horvát válogatott vezére, Luka Modric lett. 1994 óta egyszer sem nyerte meg a vb MVP-trófeáját a győztes csapat játékosa. Akkor Romário nyert, azóta pedig: Ronaldo (ezüstérmes), Oliver Kahn (ezüstérmes), Zinédine Zidane (ezüstérmes), Diego Forlán (negyedik), Lionel Messi (ezüstérmes), illetve most Luka Modric (ezüstérmes). Eddig többször lett nem világbajnok játékos a torna legjobbja (11-szer), mint ahányszor választottak aranyérmes futballistát MVP-nek (10 ilyen eset volt).

Modric mögött ebben a versenyben Antoine Griezmann lett a második, Eden Hazard pedig a harmadik.

A gólkirályi címet Harry Kane szerezte meg (6 gól) – Anglia 1986 után adott ismét világbajnoki gólkirályt, akkor Gary Lineker jutott el hat gólig –, a legjobb kapusnak járó Aranykesztyűt pedig Thibaut Courtois (Belgium) kapta meg.

A legjobb fiatalnak választott Kylian Mbappé a harmadik francia játékos, aki megkapja ezt az elismerést, négy éve Paul Pogba, míg 1982-ben Manuel Amoros érdemelte ki a díjat.

Kiosztották a fair play különdíjat is, ezzel Spanyolország vigasztalódhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik