Vb 2018: „Marco Reus lesz a torna játékosa”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.13. 07:52
null
Marco Reustól sokat várnak Németországban (Fotó: AFP)
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Mohamed Szalah. Sokan úgy vélekednek, hogy ők lehetnek a 2018-as labdarúgó-világbajnokság első számú sztárjai, a korábbi német válogatott Cacau azonban úgy véli, hogy Marco Reus mindenkit elhomályosít majd Oroszországban.

 

A Borussia Dortmund támadója a négy évvel ezelőtti tornát bokasérülése miatt kénytelen volt kihagyni, és bár az előző szezon nagy részében is sérült volt, tavasszal visszatért. Joachim Löw bizalmat szavazott neki, így Reus bekerült a 23 fős keretbe.

A németekkel 2010-ben világbajnoki bronzérmes Cacau szerint jól döntött a szövetségi kapitány, a 29 esztendős futballista játékával meghálálja majd a bizalmat.

„Marco Reus lesz a torna játékosa – mondta a brazil származású Cacau a T-Online-nak. – Abszolút világklasszis futballista, aki jól cselez, hihetetlenül gyors, és eredményes a támadóharmadban. Örülök neki, hogy végre megtapasztalhatja a világbajnokság légkörét, bízom benne, hogy jó formában lesz, mert az minőségileg sokat adhat hozzá a csapat játékához.”

A korábbi stuttgarti közönségkedvencet Cristiano Ronaldóról és Portugáliáról is megkérdezték.

„A 2016-os Eb-győzelemmel Portugália kihozta magából a maximumot. Cristiano Ronaldo megnyerte nekik az Európa-bajnokságot, ez teszi őt világklasszissá, ugyanakkor a teljesítménye függ a csapattársaitól is. Kétlem, hogy a portugálok képesek lesznek kiugró eredményt elérni.”

A németek Mexikóval, Svédországgal és Dél-Koreával szerepelnek azonos csoportban a június 14-én kezdődő tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik