Jorge Sampaoli nem úszta meg – a döntő után eldőlt, mennie kell az argentin válogatottól (Fotó: AFP)

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) vasárnapi közleményében az áll, közös megegyezéssel szerződést bontott Jorge Sampaolival. A szövetségi kapitánnyal együtt távozik két segítője, Jorge Desio és Matías Manna is.

Az 58 éves tréner 2017 májusában vette át a felnőttválogatott irányítását, amelyet kijuttatott a világbajnokságra, ám Oroszországban már a nyolcaddöntőben búcsúzott csapatával, a nyolc közé jutásért játszott meccsen ugyanis Argentína 4–3-ra kikapott Franciaországtól. Munkásságát és együttese teljesítményét a vb idején rengeteg kritika érte, hiszen a csoportkörben Izlanddal csak 1–1-et értek el, Horvátországtól pedig 3–0-ra kikaptak.

Sampaoli 15 meccsen irányította az argentin válogatottat, hétszer győzött vele négy döntetlen és négy vereség mellett.

Ami az utódját illeti, az argentin sajtó öt nevet emleget: Marcelo Gallardo, Matías Almeyda, Ricardo Gareca, Mauricio Pochettino és Diego Simeone közül kerülhet ki az új kapitány.

Selección Argentina on Twitter

SELECCIÓN MAYOR] En el día de la fecha, la @AFA y Jorge Sampaoli llegaron a un acuerdo mutuo para terminar su ciclo al mando de la Selección Argentina https://t.co/VUhqiiswnJ