Vb 2018: már építkeznek, itt szállhat meg a német válogatott

Vágólapra másolva!
2017.12.12. 10:13
Hamarosan döntenie kell a német válogatottnak. Joachim Löw szövetségi kapitány futballistái a Konföderációs Kupa alatt Szocsiban voltak elszállásolva, de a jövő évi oroszországi világbajnokság előtt még választhatnak új helyszínt a mérkőzések közötti felkészülésre, regenerálódásra és pihenésre. Nincs már sok idejük tanakodni, hiszen december 15-éig végleges választ kell adniuk a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek.

Szocsi mellett szól, hogy a játékosok imádták, ám úgy tűnik, a Német Labdarúgó-szövetségnek (DFB) más elképzelései vannak.

Moszkva külvárosi részében húzna fel lemezekből álló épületeket, ahol a futballisták a külvilágtól elzártan élhetnének.

Jelenleg az építkezés kezdeti szakasza zajlik, a hó és sárrengetegben már feltűnnek a leginkább bérházakra hajazó létesítmények, a szállodának azonban már az év végére el kellene készülnie, ha a szakvezetés Moszkvát választaná.

Már építkeznek a németek (Fotó: bild.de)
Már építkeznek a németek (Fotó: bild.de)

A Bild információi szerint a DFB küldöttsége a múlt héten felmérte a helyszínt, és örömmel állapította meg, hogy mindössze ötpercnyire található a komplexumtól a CSZKA Moszkva pályája, amit a németek bérelnének a világbajnokság ideje (június 14. és július 15. közötti időszak) alatt.

Nem újdonság, hogy a vb-címvédő már ilyen korán megtervezi a szállását: a négy évvel ezelőtti brazíliai tornára a DFB saját főhadiszállást építtetett Rio de Janeirótól északra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik