Vb 2018: Löw hosszabbított és kihirdette bő keretét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 13:09
Kihirdette 27 fős bő keretét Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Nincs ott a névsorban Mario Götze, ott van viszont Marco Reus, aki két éve nem lépett pályára a nationalelfben. Az oroszországi világbajnokságra 23 játékos utazhat majd. A dortmundi sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Löw két évvel meghosszabbította 2020-ig szóló szerződését, így a 2022-es katari világbajnokságon is ő lesz a németek kapitánya.

Löw mellett a stáb is legalább 2022-ig együtt marad, hiszen új szerződést írt alá Thomas Schneider másodedző és Andreas Köpke kapusedző is. Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere 2024-ig hosszabbított. , a válogatott menedzsere 2024-ig hosszabbított.

A KERET

A kapusoknál az volt a kérdés, bekerül-e a jóformán az egész szezont kihagyó Manuel Neuer a bő keretbe. Löw úgy döntött, igen, ez azonban még nem azt jelenti, hogy a Bayern München kapusa el is utazik majd a világbajnokságra, bár elég valószínű.

A szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón elmondta, meglátják az elkövetkezendő hetekben, hogyan reagál Neuer lába a még nagyobb terhelésre, utána döntenek majd arról, hogy bekerül-e a szűk keretbe. Vetélytársa Kevin Trapp lehet, ő azonban csupán 12 tétmeccsen védett a PSG-ben a szezonban. A bajorok kapusa mellett szól a személyisége, tekintélye, no meg a képessége is.

Kimaradt többek között a 2014-ben világbajnokságot nyerő Shkodran Mustafi és Mario Götze is. A most megnevezett keretben összesen kilenc világbajnok van.

A német válogatott május 23-án utazik edzőtáborba, Dél-Tirolba. A 23 fős végleges keretet legkésőbb június 4-ig kell megneveznie Joachim Löwnek.

A világbajnokság június 14-én kezdődik. A címvédő Németország Mexikóval, Svédországgal és Dél-Koreával szerepel egy csoportban.

A regnáló világbajnok június 2-án Ausztriával, hat nappal később Szaúd-Arábiával játszik felkészülési mérkőzést.

A NÉMETEK 27 FŐS BŐ KERETE
KAPUSOK:
Marc-André ter Stegen (Barcelona – Spanyolország), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kevin Trapp (PSG – Franciaország) Manuel Neuer (Bayern München)

VÉDŐK: Joshua Kimmich (Bayern München), Mats Hummels (Bayern München), Jérome Boateng (Bayern München), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Niklas Süle (Bayern München), Jonas Hector (1. FC Köln), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország), Leon Goretzka (Schalke 04), Sami Khedira (Juventus – Olaszország), Sebastian Rudy (Bayern München) Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Leroy Sané (Manchester City – Anglia), Mesut Özil (Arsenal – Anglia), Julian Draxler (PSG – Franciaország), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Marco Reus (Borussia Dortmund)

TÁMADÓK: Thomas Müller (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig), Nils Petersen (SC Freiburg), Mario Gomez (VfB Stuttgart)

 

Die Mannschaft on Twitter

#ZSMMN #WM2018 #DieMannschaft


Antonio Rüdiger a Chelsea-vel szombaton FA-kupa-döntőt játszik, míg a Bayern München játékosai aznap a Német Kupa döntőjében érdekeltek.

Az angol bajnokság már véget ért, Marc-André ter Stegennek van még egy spanyol bajnokija a Barcával, Toni Kroos pedig a Real Madriddal május 26-án még a BL-döntőn szerepelhet. Sami Khedirára a Juventusszal, Kevin Trappra és Julian Draxlerre a PSG-vel vár még egy összecsapás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik