Mladen Krsztajics a 2006-os vb-n játékosként vett részt, a 2018-ason szövetségi kapitányként fog (Fotó: AFP)

 

 

 EGYÜTT DUPLÁZOTT LISZTESSEL
 Mladen Krsztajics játékosként 59-szer szerepelt a szerb válogatottban, míg klubszinten a Werder Bremenben és a Schalkéban töltötte legjobb éveit. A Werderrel Lisztes Krisztián csapattársaként 2004-ben bajnok és Német Kupa-győztes lett.

A helyi szövetség (FSS) sportigazgatója, Goran Bunjevcsevics pénteken jelentette be, hogy a 43 éves szakember irányítja a válogatottat a jövő nyári oroszországi világbajnokságon. A balkáni csapat sorrendben Costa Ricával, Svájccal, majd Brazíliával mérkőzik a csoportkörben.

Elődjének, a nemzeti csapatot a vb-re kivezető Szlavoljub Muszlinnak azért kellett távoznia a selejtezősorozat után, mert az FSS elnöke, Szlavica Kokeza akarata ellenére nem tartott igényt a Lazio középpályására, a remek formában játszó Szergej Milinkovics-Szavicsra, aki a szövetség vezetői szerint a nemzeti csapat vezéregyénisége lehet a következő tizenöt évben.

Szerbia ezt megelőzően 2010-ben szerepelt utoljára nagy tornán, azóta sorozatban két Európa-bajnokságra és egy világbajnokságra nem jutott ki.